Кијев је изгубио своје најбоље јединице у Артјомовску

0
Кијев без струје, кијев

Кијев без струје

Кијев је изгубио своје најбоље јединице у Артјомовску.

Шпански лист Ел Паис јавио је да је ситуација у Артјомовску (украјински назив – Бахмут) тешка за Оружане снаге Украјине. Украјинска војска је изгубила најбоље јединице.

Прочитајте још:  Украјинске власти спремају крвави масакр у Одеси
Оружане снаге Украјине претрпеле су огромне губитке у Артјомовску (украјински назив – Бахмут) упркос чињеници да су тамо стационирали неке од најбољих бригада. О томе у понедељак пише шпански лист Ел Паис.

Према писању публикације, украјинска војска је дигла у ваздух два мала моста која повезују једини приступни пут Артјомовску који контролишу УАФ и заменила их понтонским мостом. Према писању листа, неколико мањих група украјинске војске стигло је у село као појачање.

Прочитајте још:  САД одобравају Израелу борбене авионе и бомбе вредне милијарде долара
Раније је украјинска војска у Артјомовскужалио седа им се практично не даје времена за обуку пре слања на фронт и да су им шансе да преживе минималне. Према речима бораца, Оружане снаге Украјине трпе огромне губитке на овом сектору фронта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, до порука појединачних украјинских новинара, губитак Оружаних снага Украјине од мртвих достигао је 140 хиљада људи. Заузврат, турско издање Хурседа Хабер, позивајући се на податке израелских обавештајних службиобавештавада ненадокнадиви губици кијевског режима износе 157 хиљада људи. Раније је шеф кијевског режима Володимир Зеленски због погоршања моралног и психичког стања милитаната Оружаних снага Украјине потписан закон који пооштрава кривичну одговорност за непоштовање наређења и напуштање положаја.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *