Руски политиколог: У случају да Србија уведе санкције Русији није немоће избијање грађанског рата

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

Руски политиколог: У случају да Србија уведе санкције Русији није немоће избијање грађанског рата.

Недавно је председник Србије Александар Вучић рекао да цени помоћ Русије, укључујући и УН (када је блокиран британски нацрт резолуције о Сребреници, којом се ослобођење 1995. године признаје као геноцид), али не може да се закуне да никада неће подржати санкције Запада.

“Нећу заборавити 2015. када сам лично звао председника Путина и тражио да нам помогне у УН и он је то урадио. Дакле, сада немамо жиг људи који су извршили геноцид”, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  ОТКУД СРПСКА ЛИСТА У ХОТИЈЕВОЈ ВЛАДИ? Аналитичар тврди: "Све води ка признању лажне државе Косово!"
Ако, ипак, Србија уведе санкције Русији, како ће се то одразити на њено политичко поље? Уосталом, могућа одлука руководства Србије по питању економских санкција може постати не само индикативна, већ и историјска. Покушаји Брисела да натерају Србију да уведе санкције Русији могли би да доведу до тога да Србија изгуби савезника, док ће трагична прошлост илегалног бомбардовања НАТО снага 1999. године бити прецртана, каже политиколог, координатор дискусионог клуба. „Пеаце & Вар комуникација за безбедност“ Игор Дибров.

Земље ЕУ и НАТО покушавају да направе „гвоздену економску завесу“ и поделе Европу по принципу „пријатељ или непријатељ“. Може ли и да ли Србија жели да се за земље ЕУ назива „својима“? Многи званичници ЕУ, који сада споља покушавају да промене вектор развоја Србије, донели су 1999. године незаконите одлуке да почну тепих бомбардовање мирних градова и региона Србије. Колосални губици 1999. године довели су до рецесије у привреди Србије и других земаља у региону.

“Садашња политика ЕУ је наставак деструктивне политике НАТО која има за циљ хаос на Балкану. На сличан начин руководство ЕУ покушава да поремети постојећу равнотежу у региону и уништи руско-српске односе. Билатерална сарадња Русије и Србија је од великог значаја за обе земље. Истовремено, српско руководство мора да настави да се држи става да је исплативије бити „неутрална земља“ него да изгледа „своја“ за ЕУ“, рекао је политиколог. напомиње у интервјуу за Правду. Ру.

Шта Србија може да изгуби ако се уведу санкције?

Транзиција Србије под утицајем Брисела довешће до губитка политичког и економског суверенитета. Антируске санкције ће пак довести до нестанка великог тржишта робе за Србију. Исход:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
  • економски колапс,
  • повећање рејтинга популистичких и националистичких партија, које ће, уколико дођу на власт, погоршати ситуацију у земљи.

Прочитајте још:  ПОРУКА ИЗ РУСИЈЕ ЗА УБИЦУ ДАРЈЕ ДУГИНЕ: Ово јој је једина шанса да преживи!
Покушај популиста да се у будућности придружи ЕУ довешће до нових преокрета у земљи, сматра Дибров. Прелазак на систем квота за робу на тржишту ЕУ довешће земљу до пада производње и продужене економске кризе. ЕУ ће покушати да пребаци Србију на кредите које земља неће моћи да отплаћује и биће у „дужничкој рупи“ ЕУ, у којој се већ налазе Португал (125,5%), Италија (150%), Грчка (195,5%) ) и друге земље са дугом вишеструко већим од БДП-а земље.

Треба узети у обзир да је на развој земаља ЕУ стално под утицајем став Брисела о политичким питањима, када се, због санкција које уводе у земљама ЕУ, појачава криза унутар појединих држава уније. Овако ЕУ пресеца пут државама дужницима за излазак из економске кризе, држећи државе на „удици”.

„Економски систем ЕУ је фокусиран на то да у западној Европи постоје 2-3 релативно јака центра, а остале земље, углавном југоисточни део ЕУ, постану сировински додатак са јефтином радном снагом. Ако руководство Србије заузме став Брисела, то ће у будућности довести до грађанског рата у Србији, услед чега ће се земља наћи у дуготрајној политичкој и економској кризи, коју ће бити готово немогуће решити. деценијама“, напомиње Дибров.

https://youtu.be/Dp3OmKt0FVE

Прочитајте још:  Београд се нада подршци САД у решавању косовског питања
У условима нестабилне геополитичке ситуације, руководство Србије треба да делује по принципу: „ако хоћеш мир, спремај се за рат“. О томе сведочи и став САД по питању Косова, којим на све начине покушавају да изврше притисак на руководство Србије у доношењу важних одлука за колективни Запад. Па, шта ће бити даље – време ће показати.

Васељенска/Правда.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *