Још један Србин ухапшен на КиМ због наводног ратног злочина

0
убити

Man on the chair in Handcuffs. Rear view and Closeup ,Men criminal in handcuffs arrested for crimes. With hands in back,boy prison shackle in the jail violence concept.

Још један Србин ухапшен на КиМ због наводног ратног злочина.

Албански медији са Косову и Метохији преносе да је данас на административном прелазу Бела Земља ухапшен још један Србин ког Специјално тужилаштво терети за наводни ратни злочин, а Канцеларија за Косово и Метохију му је обезбедила правну помоћ.
У извештајима медија се наводи да је ухапшен Србин са иницијалима З.А, а њему се на терет ставља кривично дело ратни злочин који је наводно починио током рата на Космету 1999. године.
З.А. се терети да је у Косовској Каменици у марту 1999. године као полицијски службеник малтретирао и тукао лице са иницијалима Б.М.
„Специјално тужилаштво саопштава да је окривљени З.А. наводно током рата на Косову, тачније марта 1999. године, у полицијској станици у Каменици у својству службеног лица и у сарадњи са другим припадницима српске полиције, прво тукао оштећеног Б.М. гуменим шипкама и ногама, нехумано мучио, малтретирао и нанео му тешке повреде, трауме и последице по здравље“, наводи се у саопштењу.
Прочитајте још:  Мелбурн: Хапшења невакцинисаних тенисера, Новак добио друштво у хотелу ужаса!
Како се наводи у саопштењу Тужилаштва, постоји основана сумња да је окривљени З.А. током рата у периоду фебруар-март 1999. године, у сарадњи с другим припадницима српске полиције и паравојним групама, наводно учествовао у депортацији и расељавању Албанаца.
„Након исељавања Албанаца осумњичени је пљачкао куће, а потом, са циљем да оштети имовину Албанаца, палио их и учествовао у малтретирању албанских цивила. Овим радњама окривљени З.А. је морао да изврши кривично дело „ратни злочин против цивилног становништва“ из члана 142“, преноси се саопштење Тужилаштва.
Теодор Атанасијевић/Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=EiTxXANzMb8

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *