Милановићев салто „од отетог Косова до – сви ће га признати“

0

Зоран Милановић (Фото: Јутарњи лист)

Милановићев салто „од отетог Косова до – сви ће га признати“.

Прочитајте још:  Глобално закључавање гура 100 милиона људи у екстремно сиромаштво
Председник Хрватске, Зоран Милановић изјавио је данас да очекује да све чланице Европске уније признају независност тзв. Косова.

Он је данас у Загребу угостио потпредседницу владе тзв. Косова и министарку спољних послова и дијаспоре Донику Гервала-Шватц, која борави у званичној посети Хрватској.

Милановић је нагласио да је Косово “увек имало и може надаље да рачуна на чврсту подршку Републике Хрватске када је реч о међународној афирмацији косовске независности и евроатлантским перспективама Косова”.

На састанку се разговарало о билатералним односима Хрватске и Косова, актуелном плану нормализације односа тзв. Косова и Србије, чланству Косова у УН и осталим међународним организацијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На састанку су били и амбасадор тзв. Косова у Хрватској Мартин Беришај, заменик министарке спољних послова Крешник Ахмети и политички саветник Шпетим Хајдарај.

Косовска министарка је истакла да хрватска помоћ евроатлантском путу тзв. Косова “никада није изостала”.

Она је оценила да Хрватска “није само стратешки пријатељ, него и врло блиска” држава.

Хрватска и тзв. Косово јеле “заједничку дугачку историју” која укључује и борбу за независност од Југославије, “комунистичке диктатуре у којој је економску и политичку доминацију” имала Србија, казала је Гервала-Шварц, пренела је Хина.

„Ми смо се суочили с истим агресором”, додала је, а Милановић је климао главом.

Сетимо се сада недавне Милановићеве изјаве… „Анектирали смо Косово. Ми и међународна заједница. Узето је од Србије. Ко је то направио него ми? Јесмо признали Косово? Није анексија, него отимање. Как’ се то зове? Екстракција. Није шија, него врат. Ово није довођење у питања Косова, него целог концепта, поручио је тада Милановић,

Уверен је, рекао је после да није једини који тако мисли, већ је једини који има храбрости рећи то јавно. Захваљујући таквим иступима Милановић је добио овације у Русији, а и у Србији. Но, само наивни могу да мисле да Милановић не зна што ради и да срља у политичку смрт. Предуго је он у политици да би се лако клизао. Када би у политици постојао термин „политички врдалама“ био би он озбиљан кандидат за носиоца.

Прочитајте још:  По либерашкој иницијативи: Осуђени злочинац из рације на списку невиних жртава
Бонус је тај што таквим иступима излуђује премијера Андреја Пленковића, који се вероватно на дневној бази мора да правда на Западу због оваквих политичких оцена Зорана Милановића.

Играч Милановић нимало није наиван. Прво му је америчка администрација била она која дрма НАТО-ом и провоцира Русију, једнако као што су, према Милановићевим речима, анектирали Косово од Србије. Сада је, пак, амерички план за Косово одличан, Косово мора да остане самостално и,, Србија ће га ускоро морати да призна. Прво је Косово било алиби за руски напад на Украјину, јуче су Руси Србима, за Милановића, постали непријатељи, односно упозорио је екипу из Србије да им Русија није никаква заштита, него да ће их искористити и потом издати »попут преварене љубавнице«. За прве изјаве, због којих су га наши медији величали, поручио нсм је – »само без одушевљења, молим«.

Кад њега нема у јавниости, завлада нека чудна тишина, новинари чекају да их наново изненади.

Прочитајте још:  Србија и Азербејџан потписали седам билатералних споразума
Председник Зоран Милановић често  прелази границу доброг политичког укуса и својим изјавама директно наноси штету међународном угледу Хрватске. Милановић је ту где јесте све док не да оставку или не буде опозван, а ХДЗ за то нема 101 руку. А рејтинг му не пада, чак је у порасту јер народ је склон онима који „таласају“ на политичкој сцени.

Просто,  то што је Милановић од улоге председника направио шоу, сви увиђају да садашња хрватска регулатива више нема смисла јер допушта да нечије особине и лични циљеви надвладају систем. А систем би морао да бити тако уређен да је држава увек изнад појединца.

Озрен Милановић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *