Католички бискуп који је снажно иступио у одбрану живота убијен је у свом дому

0
бискуп

бискуп

Католички бискуп који је снажно иступио у одбрану живота убијен је у свом дому.

18. фебруара, викарни бискуп Лос Анђелеса Дејвид О’Конел пронађен је мртав у својој кући нешто пре један сат.

Одељење шерифа округа Лос Анђелес искључило је самоубиство и тренутно истражује случај као убиство. У вези са убиством ухапшен је муж владикине домаћице, али није осуђен. Бискуп О’Конел је био познат као активни заговорник живота, често подржавајући и моливши се са хришћанима на клиникама за абортус у Лос Анђелесу.

„Дубоко сам тужан овог поподнева што могу да објавим да је наш вољени викарни бискуп Дејвид О’Конел неочекивано преминуо,” написао је надбискуп Лос Анђелеса Хозе Х. Гомез о О’Конеловој смрти. „То је шок и немам речи да изразим своју тугу.

„Као свештеник, а затим и бискуп у Лос Анђелесу четрдесет пет година, епископ Давид је био човек дубоке молитве и дубоке љубави према Девици“, рекао је Гомез, додајући да је О’Конел „био миротворац са срцем отвореним за сиромашни и имигранти.” и имао је страст за изградњом заједнице у којој ће се поштовати и штитити светост и достојанство сваког људског живота”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ифам.Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *