Шојгу: Оружане снаге Украјине у фебруару изгубиле више од 11.000 људи

0
шојгу

Сергеј Шојгу

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је да повећане испоруке наоружања НАТО-а Кијеву не доводе до успеха украјинских трупа на бојном пољу јер њихови губици расту и премашују 11 хиљада људи у фебруару.

“Као део америчке стратегије да ‘сломи Русију силом оружја’, западне земље повећавају снабдевање Украјине оружјем и војном опремом, проширују програме обуке за припаднике украјинске војске. Истовремено, подршка НАТО-а кијевском режиму не доводи до успеха украјинских трупа на бојном пољу. Чак напротив, постоји значајан пораст губитака међу људством Оружаних снага Украјине”, рекао је Шојгу током конференцијског позива са руководством Оружаних снага Руске Федерације.

Окончати покушаје Запада да фалсификују историју Другог светског рата

Шојгу је нагласио да је неопходно стати на крај западном фалисификовању историје на челу са Сједињеним Државама, о њиховом главном доприносу поразу фашизма у Другом светском рату.

“Западне земље, предвођене САД, покренуле су апсолутно непринципијелни информациони рат против Русије. Наши противници активно и бесрамно промовишу лаж, да су они ти који су дали главни допринос поразу фашизма и окончању Другог светског рата. Овом и свим покушајима фалсификовања историјске истине мора се стати на крај”, поручио је руски министар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је додао и да Русија нема право да дозволи да се “изопаче и забораве поуке страшне трагедије до које је нацизам довео човечанство у 20. веку”.

Контрола над Бахмутом омогућиће нам офанзиву

Руски министар одбране навео је да се ослобађање Бахмута наставља, а да ће заузимање града омогућити офанзиву дубоко у одбрану украјинских трупа.

“Ослобађање Бахмута се наставља. Овај град је важан центар одбране украјинских трупа у Донбасу. Његово узимање под контролу омогућиће даље офанзивне операције дубоко у одбрану Оружаних снага Украјине”, додао је он.

Прочитајте још:  Град са више од 20 милиона становника тоне и то се не може зауставити, упозоравају научници

Ове године потребно регрутовати око 18.000 студената и кадета

Шојгу је додао да повећање броја Оружаних снага Русије подразумева обуку већег броја официра, а да је 2023. године потребно регрутовати око 18 хиљада студената и кадета.

“Постепено повећање броја Оружаних снага подразумева обуку већег броја официра. Ове године треба да примимо на обуку око 18.000 мотивисаних и обучених студената и кадета”, рекао је министар.

Према његовим речима, посебна пажња биће посвећена деци војних лица – учесника Специјалне војне операције, ученицима Суворовске, Нахимовске и председничких кадетских школа.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *