Милановић, нова епизода: Ако ти је тата био комуњара, а сад си велики туђмановац, моја си мета, имам те на нишану

0

Зоран Милановић (Фото: Јутарњи лист)

Милановић, нова епизода: Ако ти је тата био комуњара, а сад си велики туђмановац, моја си мета, имам те на нишану.

Када човек помисли да је чуо све шта је требало да чује од председника Републике Хрватске Зорана Милановића, грдно се вара.

Из дана у дан Милановић обара рекорде најнеочекиванијих изјава и мисли. Рекорде он обара, подиже медијску прашину, замагљује политичку сцену, иритира уши и очи. Шале се на његов рачун у региону, да је он уверен како за добрим политичарем прашина мора да се диже. Да је диже, очигледно је а да ли је добар политичар многи нису склони да потврде.

Прочитајте још:  Генералу Ђукићу десет година затвора
Уверен је да није једини који тако мисли, већ је једини који има храбрости дас каже то јавно. Нема тог догађаја и прилике коју Милановић неће искористити како би у свом стилу пљунуо на некога или нешто, често и истини у очи, мимо света и резона. Укратко, све оно што је превладавајући јавни дискурс, он оспорава и покушава да наметне своју политичку агенду која је у супротности и с челницима Европске уније и већине европских земаља, али и у супротности с владином политиком и деловањем.

Милановић је у данашњем наступу пред камерама опет споменуо свог „најдражег” посланика Хрвоја Зекановића, који је раније као лидер Хрватских суверениста био познат по жестокој антихадезеовској реторици.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Како то да он сада подржава ХДЗ, а пре их није могао да смисли? … Он је бедник … То је један врло убоги тип који је био опозиција ХДЗ-у, а сада им излази из носне шупљине. Да сам ДОРХ, ја бих их све преслушао и видио који су мотиви за превару бирача… Тај фрајер је сумњив!” – рекао је, између осталог, Милановић.

„Има ли храбриша”

Поводом обележавања Међународног дана жена, обишао је изложбу под називом „Дора – Запис на брезовој кори”. У изјави за медије након изложбе, рекао је да се земља распада од корупције, да је ухапшено пола Владе, да премијер најављује стаљинистичке законе и да је у таквим условима питање евентуалних кандидата за председничке изборе „не-тема”.

„Надам се да ће бити храбриша који ће бити спремни кандидати СДП-а. Та кандидатура би од Мајке Терезе направила пропалицу”, додао је истичући да је инфантилно разговарати о председничким изборима сада.

Прочитајте још:  Нова америчка база у Албанији сигнал и за Русију
Питао је и који је смисао тајности правосудних поступка.

„Који је смисао да државни тужилац иде на телевизију, комуницира с медијима јавно или тајно и истовремено има неограничену могућност прогона људи без икакве одговорности. Ко је смислио то? Јесу ли то свете краве?”, рекао је па додао: „Која је то врста светокравља, ти људи не одговарају за ништа”. Поручио је да ће, ако Пленковићеве измене ЗКП-а прођу, помиловати осуђене.

„Када до података долазе људи који нису Пленковић и ХДЗ, то је проблем, а када он сазива државне тужиоце  и за бркове их повлачи у Влади, то није проблем…”

Прочитајте још:  СРПСКА БИА РАЗОТКРИЛА ХРВАТСКОГ ДИПЛОМАТУ Откривен паклени план који је покушавао да оствари у Београду!
Осврнуо се и на стипендију града Загреба коју је добио његов син, а о чему су медији данас известили подсећајући на аферу када је његова супруга Сања Мусић Милановић вршила притисак у школи свога сина због његових оцена. Рекао је да је знао да је добио па се обрушио на „Јутарњи лист” који је објавио први ту вијест.

„Направили су чланак из одговора министарства да напросто има превише бодова. На средини је листе. Он је пунолетна особа, питајте њега”, рекао је додајући да је лаж да је његова супруга за неког интервенирала.

„Ти људи раде отворено против мене. Чињеница је да то нису објективни новинари него корумпирана екипа”, поручио је.

„Рекао сам шта мислим о људима који имају све петице. Међутим, Марко је пунолетна особа, питајте га. Уз то је врхунски спортиста и прима неколико стипендија”, наставио је.

На питање да ли је лоше што је можда избацио неког другог ко има пуно мање новца за студирање, одговорио је: “Добро питање, али сигуран сам да је и то вредновано. Рекли су надлежни да би да и има те две четворке опет био на тој листи, и то дебело.

„Треба забранити руска имена”

Каже да се медији навлаче на рекет медијске мафије, мислећи притом на Ханза медију. Рекао је и да нема ништа против да му се “малтретира породица” и да је против кукњаве због прозивања чланова породице.

„Ако ти је тата био комуњара, а сада се претвараш да си велики туђмановац, моја си мета. Имам те на нишану. Ови који су били удбаши, ЈНА, који имају руска имена… треба забранити руска имена”, рекао је Милановић.

Прочитајте још:  Центар "Симон Визентал": Хрватски фашизам засијао пуним сјајем
Поставља се питање да ли је Милановић у потпуности импулсиван или је његово понашање рационално. Његове изјаве су већ дуго времена мимо света и очигледно је да ће он и даље по своме па куд пукло да пукло. Што се рационалности тиче, признаје се да хрватски председник одбија априори потписивати ставове који су усаглашени у Бриселу, Лондону, до Вашингтона па назад преко Скандинавије и Балтика до Пољске. И брине ли га или не брине што ће ко о свему томе па И о њему да мисли.

„Европа и НАТО, а поготово Хрватска су америчке циркуске пудлице”, нема проблем Милановић да тако нешто каже. Но, само наивни могу мислити да Милановић не зна што ради и да срља у политичку смрт. Предуго је он у политици да не би знао да има и у Хрватској итекако пуно оних којима сметају црно-бели наративи према којој је једна страна у сукобу у потпуности добра, а друга у потпуности зла. Таквим иступима излуђује премијера Андреја Пленковића, који се вероватно на дневној бази мора да правда Западу због оваквих политичких оцена Зорана Милановића.

Политичка ТВ-сапуница

Прочитајте још:  САД су потрошиле милијарду за борбу против „руског утицаја“, скоро половину – на Балкану
Политички рат и препуцавање између две политике у Хрватској, оне Пленковићеве и оне Милановићеве, наставља се.

Сценарио, улоге, глумци, декор… све више то подсећа на ТВ-сапунице које се доснимавају на захтев гледалаца а и на политички ријалити који је изашао из оквира и има поруку: може и горе од горег..

Озрен Милановић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *