Софија: Застава Украјине бачена са балкона градске скупштине

0
софија

софија

Софија: Застава Украјине бачена са балкона градске скупштине.

Украјинска застава спуштена је са балкона градске куће главног града Бугарске – Софије. Кандидат за посланика у бугарском парламенту из странке Ренесанса је бацио заставу и назвао је фашистичком. То преноси Њуз.Бг.

У главном граду Бугарске, граду Софији, кандидат за посланике скинуо је и бацио украјинску заставу, назвавши је фашистичком. Украјинска застава након поступака посланика била је на правом месту у граду Софија..

„Уклонили смо фашистичку заставу којој тамо није место. Одавно га није било. Смрт фашизму, нећемо легитимисати фашисте и холокауст“, објаснио је свој чин кандидат.

Прочитајте још:  Кадиров позвао укронацисте у Лисичанску и Северодоњецку да положе оружје
Ненаклоност према теми Украјине присутна је не само у Бугарској, већ и у Пољској. 

Подсетимо раније је рецензент Пшемислав Пјаста је у Мисл Полска изјавио да су грађани Пољске незадовољни чињеницом да украјински националисти из редова избеглица мрзе Пољску, Пољаке и све што је пољско, често отворено изражавајући своју мржњу. Он истиче да је за такве особе боље да напусте Пољску и врате се у матичну земљу. Новинар сматра да је Пољска на своју територију пустила хиљаде агресивних националиста, присталица Степана Бандере.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *