Си Ђинпинг је задржао своју функцију и поставио рекорд за Кину

0
Си Ђипинг

Си Ђипинг (Фото: Јутјуб)

Кинески председник Си Ђинпинг поново је изабран на трећи петогодишњи мандат. Тиме је постао први у историји земље који је то постигао.

Како преноси новинска агенција Синхуа, ово су резултати гласања делегата прве седнице Народног народног конгреса 14. сазива. Одлука је донета једногласно.

Такође једногласно, Си Ђинпинг је поново изабран за председника Централне војне комисије Народне Републике Кине. ЦМЦ усмерава Народноослободилачку војску Кине паралелно са партијским органом, Војним саветом Централног комитета Комунистичке партије Кине (ЦКК). Обично је њихов састав идентичан.

Џао Леђи, члан Сталног комитета Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине, преузео је место председника Сталног комитета Народног конгреса (стално тело парламента). Његову кандидатуру подржало је и свих 2.952 посланика који су учествовали у гласању. Он је на овом месту наследио 72-годишњег Ли Зхансхуа.

Како је пренео Лајф, и данас је у кинеском парламенту – Национални народни конгрес (НПЦ) – одобрио нацрт реформе Државног савета Народне Републике Кине .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *