Захарова подсећа Прајса: Подржавате територијални интегритет БиХ, а рушите Србије

0
захарова, срба

Марија Захарова (MFA Russia)

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је на изјаву портпарола америчког Стејт департмента Неда Прајса, да ће САД наставити да подржавају суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер Босне и Херцеговине, реаговала подсећањем да је Вашингтон, супротно одлуци Савета безбедности УН, 2008. године признао независност Косова, нарушивши територијални интегритет и суверенитет вишенационалне Србије.

Захарова се, у објави на Телеграму, осврнула на изјаву Прајса да ће САД „наставити да подржавају суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер Босне и Херцеговине и да позивају на одговорност оне који желе да поткопају институције БиХ и Дејтонски мировни споразум”.

Захарова цитира Прајса да „САД одбацују примедбе председника Републике Српске Милорада Додика од 9. марта у којима је настојао да поткопа позицију Уставног суда Босне и Херцеговине и у више наврата претио отцепљењем Републике Српске од БиХ”.

„Члан 3. Дејтонског устава јасно каже да Република Српска мора у потпуности да спроводи одлуке институција Босне и Херцеговине, укључујући коначну и (правно) обавезујућу одлуку Уставног суда БиХ”, рекао је Прајс према наводу Захарове.

„Невероватно. Неде, покушајте да замените ‘БиХ’ са ‘Србија’, ‘Република Српска’ са ‘Косово’, ‘Дејтонски споразум’ са ‘Резолуција 1244’, и добићете дијагнозу подвојене личности”, написала је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је подсетила да је Вашингтон, супротно одлуци Савета безбедности УН, 2008. године признао независност Косова, нарушивши територијални интегритет и суверенитет вишенационалне Србије.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *