Европска држава ускоро тестира застрашујући ‘аларм за армагедон‘: Милиони ће на своје телефоне добити ову поруку

0
аларм

аларм

Европска држава ускоро тестира застрашујући ‘аларм за армагедон‘: Милиони ће на своје телефоне добити ову поруку.

Уједињено Краљевство је спремно тестирати застрашујући “аларм за Армагедон” у идућих неколико недеља.

Прочитајте још:  Откривена 70 година прећуткивана тајна о Степинцу
Милиони ће чути звук аларма са својих телефона и примиће текстуалне поруке упозорења као део новог владиног пробног система за узбуну у хитним случајевима. Наиме, систем је осмишљен како би упозорио људе ако у близини постоји “непогода опасна по живот”, а тестирање ће се усредоточити на поплаве и екстремне временске услове.

Власник телефона ће добити појединости о хитном случају заједно са саветима о томе што учинити и како потражити помоћ, пише Дејли Мејл.

Иначе, Лабуристи се залажу за такав сустав више од десет година, а министри су обећавали да ће га увести од 2013. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  НИKО НЕ ЗНА ЊЕГОВО ПОРЕKЛО: Мистериозни монолит који је нестао у Америци појавио се надомак Србије
Кит Малтхоус открио је у то време да ће нова схема омогућити влади да “много опсежније упозори људе” на непосредну опасност као што су поплаве, олује, шумски пожари или терористички напади. У плану којег је влада објавила у децембру је стајало да ће систем бити покренут “почетком 2023.”, но за сада су обављени само локални тестови на подручју Реадинга.

“Хитна упозорења бит ће кључан алат који ће нам помоћи да боље одговоримо на хитне ситуације, како на националном тако и на локалном нивоу – објавила је влада.

– Блиско смо сарађивали с хитним службама како бисмо га развили и провели опсежна испитивања пре његова националног покретања. Очекујемо да ћемо га ускоро ажурирати – додали су.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *