Париз: Тоне смећа по улицама, има и пацова

0
париз

париз

Париз: Тоне смећа по улицама, има и пацова.

Париз је прекривен хиљадама тона смећа због штрајка комуналних радника који се такође противе реформи пензијског система.

Рад три спалионице смећа изван града је потпуно обустављен. Надлежни су саопћили да се комунални камиони преусмјеравају на друга места за одлагање смећа, преноси Кликс.ба.

Прочитајте још:  У Паризу је одржана акција сећања на погинулу децу Донбаса
Запосленици градске већнице су били приморани да скупљају смеће које је и на улицама неких од најексклузивнијих дијелова града. Проблем са смећем не постоји у дијеловима Париза у којима су приватне компаније задужене за одржавање јавне хигијене.

Према синдикату ЦГТ који је знатно љевичарски оријентисан, комунални радници и возачи у комуналној ђелатности тренутно се могу пензионисати с навршених 57 година живота, али да би реформом пензијског систем радили још двије године. Тврде да је очекивани животни вијек комуналних радника 12 до 17 година краћи у односу на просјечни животни вијек у Француској.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *