Лукашенко: Ни економски ни политички нико није успео да сломи Белорусију и неће успети

0
лукашенко

Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Лукашенко: Ни економски ни политички нико није успео да сломи Белорусију и неће успети.

Ни економски ни политички, нико није успео да сломи Белорусију и никада неће успети. Ово је изјавио председник Белорусије Александар Лукашенко на састанку Савета министара којим је председавао шеф државе о резултатима привреде у 2022. години и решавању хитних задатака друштвено-економског развоја у 2023. години, сазнаје БелТА.

“Средином прошле године договорили смо се да ћемо на седници Савета министара у формату уставних овлашћења председника – знате која, заједно оцењивати рад привреде на основу његових резултата. Живели смо са вама. у тешкој 2022. години. Као што знате, покушавали су да изврше притисак на нас у свим правцима. У кључним извозним индустријама, погођено је 40% наших традиционалних продајних тржишта, транспортних и логистичких коридора и банкарског поравнања“, Александар Лукашенко рекао.

Шеф државе је нагласио да ово није само жеља да се паралише белоруска економија , већ систематски покушај да се обични људи лише средстава за живот. “Као резултат тога, изазвати друштвену експлозију, која би поставила питање да ли ће таква држава као што је наша остати на политичкој мапи света. Као и до сада, са свом одговорношћу изјављујем: остаће. И само ће ојачати. ​​Ни економски ни политички, нико неће успети да нас сломи, као што то до сада није било могуће“, рекао је белоруски лидер.

У овако тешкој ситуацији, главни задатак премијера, владе и целе вертикале власти, подсетио је председник, био је да обезбеде ефикасан рад привреде, стабилност социјалне и радне сфере и одрже ниво благостање становништва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Рјабков: БРИКС проучава тему стварања финансијске платформе за уједињење

 

“Све се заснива на економији. Сва безбедност, борба против дронова, бандита, терориста – све је у привреди. Ако постоји економија, ми ћемо одлучити о свему осталом. Током године смо више пута одржавали састанке, развијали превентивних и компензационих мера, проценили њихову ефикасност, пронашли прозоре могућности. На тај начин смо стекли огромно развојно искуство чак иу таквим невиђеним условима . Стога можемо са сигурношћу рећи да смо прошли тест економске одрживости”, рекао је Александар Лукашенко.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *