Градоначелник из Мериленда ухапшен због поседовања и ширења дечје порнографије

0

Градоначелник Колеџ Парка у Мериленду Патрик Воџан ухапшен је на основу 56 оптужби за поседовање и дистрибуцију дјечије порнографије, пренели су амерички медији.

Воџан, демократа који се јавно декларише као геј, након претреса и хапшења дао је оставку наводећи да је потребно да се “позабави својим менталним здрављем”.

Воџан је недавно је са својим мужем посетио Белу кућу како би прославио потписивање закона којим се штите истополни бракови, а пријатељ је са секретаром за саобраћај у Бајденовој администрацији и првим отворено геј кандидатом за председника САД Питом Бутиџиџом, ког назива и “својим ментором”.

Амерички Национални центар за несталу и експлоатисану децу обавестио је у јануару локалну полицију о налогу на друштвеним мрежама који је ширио експлицитне слике, а полиција је утврдила да је налог повезан са Воџаном зато што је користио своју службену имејл адресу за опоравак спорног профила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истражитељи наводе да је четрдесетседмогодишњак користио ВПН како би покушао да прикрије свој идентитет на интернету.

Како преноси “Њујорк тајмс”, за дистрибуцију дечје порнографије предвиђена је казна до 10 година затвора и новчана казна од 25.000 долара. Поседовање се кажњава са до пет година затвора и новчаном казном од 2.500 долара.

Управа града се након његове оставке у првом саопштењу није осврнула на оптужбе, већ му се само захвалила на “дугогодишњој преданој служби”, али је након тога саопштила да су “шокирани, изненађени и узнемирени вестима”.

Прочитајте још:  ДРИТАНОВ УЛТИМАТУМ: УРА хоће све безбедносне секторе за себе!

“Град зна да је ова вест узнемирујућа и тешка за нашу заједницу и охрабрујемо становнике да потраже било какву помоћ коју сматрају неопходном како би пребродили ово тешко време”, наведено је у другом саопштењу.

Воџанов адвокат је истакао да његов клијент у потпуности сарађује са органима за спровођење закона и да је “интересовање медија за случај разумљиво, али да би у овом раном тренутку било неприкладно даље коментарисати наводе”.

Воџан је био градоначелник града Колеџ Парк од 2015. године.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *