државна дума

Државна дума (фото:Русвесна.су)

Руска дума одговорила Басти.

Позив министра привреде Србије Радета Баста да се Русији уведу  санкције треба схватити са разумевањем, изјавио је Алексеј Чепа, први заменик председника Комитета Државне думе за међународне послове. Парламентарац је за Лента.ру рекао да је Србија у овом тренутку остала једна од ретких западних земаља која се противи усвајању ограничења.

Србија је остала и остала једна од ретких земаља која се противила усвајању услова санкција. Сада Запад поставља строге захтеве, а видећемо како ће Србија то да издржи “ , објаснио је Чепа .

Према речима посланика, колективни Запад и САД већ годину дана улажу напоре да им антируске санкције донесу бар неку корист. Парламентарац је напоменуо да Вашингтон тражи сваку прилику да утиче на оне земље које одбијају да уведу ограничења Русији.

Српски министар привреде Раде Баста рекао је раније да се залаже за усвајање антируских санкција. Према његовим речима, Србија мора да плати велику цену што се није придружила одлуци других европских земаља по овом питању. Уз то, јак је притисак на шефа државе Александра Вучића.

Васељенска/Њуз,ру

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *