САД признају Албанију као центар трговине дрогом на Балкану

0

САД признају Албанију као центар трговине дрогом на Балкану.

Америчка управа за борбу против дрога (ДЕА) планира да премести своје оперативно седиште на Балкану из Атине у Тирану. Ово је 14. марта пренела албанска пошта.

ДЕА је најавила отварање телефонске линије за криминал у Албанији, јавља дописник ПолитНавигатора.

Ако Албанија жели да постане лидер политике НАТО-а у региону, онда свакако треба да се ослободи етикете мафијашке државе. Међутим, албански наркобосови не желе да остану у сенци, пише лист.

„Напротив, они су шампиони у хвалисању својим богатством, оружјем, односима са политичарима, судијама, полицајцима и свима који могу да им буду од користи у јачању њихове моћи“, напомиње албанска пошта.

На изборима представници организованих криминалних група путују по градовима и селима купујући гласове. Наркобосови су ти који одлучују ко ће постати посланик у Албанији. Према међународним извештајима, албанска мафија је на четвртом месту у свету по богатству и моћи. У првих десет на ранг листи је после италијанске Коза ностре, али испред мексичког картела, који је пре пет година заузео прво место.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Еди Рама: Иницијатива „Отворени Балкан“ је велика прилика на путу ка признању Косова од стране Србије, њоме се уклањају границе између Албаније и Косова
Како наводи Албанска пошта, албански трговци дрогом купују кокаин директно из Еквадора, заобилазећи колумбијске картеле и обезбеђујући повољну цену за сировину.

Албанци су монополисали тржиште кокаина у Енглеској, које је око пет милијарди фунти годишње. А годишњи приходи албанских криминалних група процењују се на десетине милијарди долара. То је огроман износ у поређењу са БДП Албаније, који износи 14 милијарди евра годишње.

Према писању листа, ДЕА свој долазак у Албанију сматра не једнократном акцијом против трговаца дрогом, већ “почетком правог рата против безакоња који прожима читаво друштво, укључујући и највише нивое власти”.

Прочитајте још:  ВУЧИЋЕВА БРУКА У БИЈЕЉИНИ Срамотним плакатима разбеснео грађане: У лице нам се издајник смеје!
Истовремено, ДЕА није елиминисала наркомафију ни у Сједињеним Државама ни у Латинској Америци, што је приоритет ове организације, напомиње албанска пошта.

Како  преноси ПолитНавигатор, у бриселској градској кући сматрају да је властима ЕУ место у округу за дрогу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *