Украјински експерт: Имамо мало разлога за оптимизам. Ситуација је веома, веома лоша.

0
експерт

експерт

Украјински експерт: Имамо мало разлога за оптимизам. Ситуација је веома, веома лоша.

Земље западног блока, укључујући Турску, требало би да почну да затварају руске трговачке бродове због наводног шверца војних пројектила.

Богдан Устименко, експерт Центра за одбрамбене стратегије, рекао је ово на конференцији за новинаре у Кијеву, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Тренутно имамо мало тренутака за оптимизам. Јер ситуација је веома, веома лоша. Руска Федерација, уз помоћ наводне трговачке флоте, веома дрско транспортује пројектиле и други државни руски терет, посебно у војне сврхе, кроз Дарданеле и Босфор.

Море је сложено, несхватљиво за обичног грађанина. Професионалци, посебно Турска, Сједињене Државе и друге земље, разумеју шта се дешава и шта се транспортује. Јер све је то видљиво уз помоћ сателита и друге специјалне опреме“, рекао је Устименко.

Прочитајте још:  Руска православна црква се огласила поводом "проглашења независности" Украјинске православне цркве
Он, истовремено, није прецизирао зашто, одакле и где се ти пројектили транспортују. Уместо тога, Устименко је оптужио Русију за „кршење” међународних споразума.

„А међународна заједница не реагује на ове чињенице кршења Руске Федерације, посебно Монтре конвенције, у „Додатку бр. 2” постоји одељак „Класе” и каже да су трговачки или неборбени бродови. изједначени са ратним бродовима ако врше помоћну функцију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А чињеница да Руска Федерација формално преноси ова пловила из једне компаније у другу, она формално остају под државном заставом Руске Федерације и класификована су као помоћна јединица руске борбене флоте. Али нико ништа не ради.

Прочитајте још:  Убијање Руса је света мисија литванских патриота
Истовремено, настављају се задржавања бродова са житом, који се из украјинских лука шаљу у правцу океана, а који улазе“, додао је експерт.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *