Папаган(ј)ско заташкавање:Заташкавање злочина светошћу Пето писмо Владики Јустину

0

Сазидаћу Цркву Своју,и врата пакла неће је надвладати(Мт.18,16)

Ове речи Господње кроз све векове укрепљују верне,а уједно опомињу богоборце да ће сви њихови покушаји остати узалуни.Ово се такође односи на вас,свештенослужитеље који под маском монашке ризе рушите Тело Христово,Цркву Његову.Рушите светост мисливши да се “светошћу” свога имена може све опрати.

Мислили смо да сте од претходног писма извукли неку поуку и да сте схватили
поруку,како се чинило за ктиторску славу.Стога ћемо је поновити јасно и гласно..да у Моравицама нисте добро дошли,док се не покајете и докле год се овако опходите према највећој светињи ваше епархије и док благосиљате њено најпоганије скрнављење.Упознати смо да намеравате у Св.Недељу 6.марта(19)да дођете и да осветите ђавољу палионицу са жутим клозетом и шахтом на улазу у Храм Св.Свештеномученика Ахилија.Сви смо шокирани вашим новим потезом,поред тога што упорно не чујете наше молбе,наш плач и наш револт претходних 15 месеци.Са овим сте претерали и прешли сваку границу здравог разума,да не помињемо духовни образ који сте очигледно изгубили.

Знали смо,поред срнављења наше светиње,да једете МЕСО(чиме директно кршите монашки завет),да сте ко грчки ђак потписали издају и поклањање светиња Јужне Србије и стварање “неканонске” МПЦ за рачун Фанара,да сте ћутали на срамно парадирање Богородичиним Градом,да сада срамно ћутите над издајом Св.Косова и Метохије.Али да ће те толико далеко отићи,да “светошћу?”
покривате злочин,томе се ни у најгорем сну нисмо могли надати!

Па вас стога с правом питамо..јесте ли ви Владика Јустин,који носи име по највећем исповеднику вере у време комунистичке окупације Св.Ави Јустину Ћелијском?Или сте Жути Владика Џастин?По делима њиховим познаћете их(Мт.7,16) говори Господ,а ваша дела говоре у прилог Жутог Владике Џастина,који благосиља скрнављење своје највеће светиње мимо воље верног народа,мимо воље Св.Православља,мимо воље здравог разума,за вољу жутих Нато плаћеника,којима ништа свето није.За 26 год.диктаторства над Св.Моравицама су оскрнавили и уништили све,сем нашег Светог Храма.Сад су и тај циљ остварили захваљујући вама,руком вашег благослова!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Османијева са Ердоганом: Односи Турске и "Косова" напредују

Да не би сте,као и до сад,као Коштуница,не обавештени били,навешћемо хронолошки докле је дошла рука Вашег ниско-достојног благослова:

Багером сте разрушили степенишне зидине остатака Моравичког града,обновитељска задужбина Св.Цара Јустинијана(извор:Прокопије из Цезарије-
О грађевинама),мимо икаквих заштитарско-археолошких протокола и валидних грађевинских дозвола,изломивши сав грађевински материјал и оловну спојницу стару 2 миленијума.

Раскопали сте и побацали свуда по граду гробове Св.Двовенчаних новомученика Ариљских,које 1806-е за одмазду поби злогласни Сулејман Паша Скопљак и главе им покачи на исте степенишне зидине Моравичког града. “Не бацајте светињу псима,нити бацајте бисера својих пред свиње,да их не погазе ногама својим и окренувши се не растргну вас(Мт:7:6)”

Постависте јавни клозет на улаз у једну од 5 највећих српских светиња и на једно од најсветијих места Православља,на улазу у Храм Св.Свештеномученика Лариског и Моравичког.На месту страдања Св.Двовенчаних Новомученика Ариљских и у њиховим светим гробовима.

Сломили сте жртвени камен пречника 2 м из предхришћанског периода,за каменом сте сломили тунел катакомбе из Римског прогона,па сте тако и ту погазили лажну дозволу и прешли архитектонски ниво за 1.60м.Сломили сте коцкасту калдрму испод Храма,зарад увођења ванредне илегалне канализационе линије за још илегалнији клозет на археолошки заштићеном простору.

Раскопали сте нове гробове,зарад постављања кипа Краљу Драгутину,клесаном по католичким начелима и нечистошћу.Као што сте сво време замајавали јавност “католичком не погрешивошћу свештенства”.

Па вас,са правом питамо..како имате образа да овим поводом долазите?Да као круну свега,руком свог благослова дајете Амин свему овом..да светошћу покривате злочин?!

Са свим побројаним,своје име сте само уписали најцрњим словима у историју Св.Моравица,Жичке и Моравичке епархије,као епископ који је благословио све ово.Да вам позавиде фарисеји и садукеји!Јер и они бише милостивији према Господу,него Ви према највећој светињи ваше епархије,Владико Џастине!Дво-миленијумском светилишту,дизаном још од првих векова хришћанства и римских катакомби и подземних храмова,до неколико манастира подигнута на месту данашњег.

Прочитајте још:  Незалазни Александар Вучић

Бог ником дужан не остаје.

Ко осветио ђавољу палионицу и јавни клозет на темељима нашег постојања,нек му кости пси разнесу..као што су разнели и појели много златних костију Св.Двовенчаних Новомученика Ариљских! Емануил-С нами Бог!

На Св.Мученика Конона Лета Господњег 2023-е

Народ Моравица,Братство Св.Ахилија,Српско-Моравичко учено друштво и Вампир Сердар Јован Мићић..Моравички Жупан,Рујански кнез,Сердар Ариља,Егзарх Моравичког трона и Архонт Земље Моравице

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *