Полицијски картел радио за Кавачки клан!

0

Одбегли полицијски службеник Љубо Миловић наводно је руководио групом активних и бивших колега која је шверцовала кокаин за потребе кавачки клана и интересе државне службе подређивала потребама те мафијашке групе.

То је „Вијестима“ јуче незванично речено поводом велике акције Специјалног државног тужилаштва (СДТ) и Специјалног полицијског одељења (СПО), током које су ухапшени некадашњи и садашњи припадници полиције због шверца три тоне кокаина и више других тешких кривичних дела.

Из Специјалног полицијског одељења тврде да је за сада осумњичено 17 особа, али да акција још траје и да трагају за својим колегама.

Један од битнијих чланова и те криминалне групе био је и раније ухапшени тајни агент Петар Лазовић, тврди саговорник „Вијести“.

На конференцији за новинаре тим поводом саопштено је да су бројни полицајци негодовали због акције, али и да су већ напустили државу. Најављено је да ће још многи бити процесуирани.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, у вишедневној акцији ухапшени су полицајци Горан Стојановић и Милан Поповић, њихове некадашње колеге Владимир Бајчета и Милета Ојданић, као и Тихомир Аџић.

Полиција је, тврде саговорници „Вијести“, и јуче трагала за Цетињанином Бобом Јабучанином, а покушавали су да уђу у траг члановима наркоклана из полицијских редова – Миловићу, Ивану Стаматовићу и Небојши Бугарину.

Шеф СПО Предраг Шуковић саопштио је да је у тој акцији ухапшено пет осумњичених, да су поједини већ у затвору због других кривичних дела, а да се за некима трага одраније.

„Ово је почетак акције. Kривичном пријавом обухваћено је 17 лица, од тога велика већина су полицијски службеници – бивши и садашњи, за које смо ми недвосмислено утврдили да су извршиоци разних кривичних дела из области организованог криминала“, рекао је Шуковић након ванредне сједнице Вијећа за националну безбједност.

Прочитајте још:  Погледајте како ватикански сатанисти, на челу са папом Фрањом, прослављају Божић (Видео)

Шуковић је најавио да ће се активности СДТ-а и СПО наставити, а потом и објаснио за шта сумњиче седамнаесточлану крими-екипу.

„Ријеч је о три тоне кокаина, односно више транспорта те дроге из Јужне Америке, који се везују за ова процесуирана лица. Акција се наставља. И наредних дана ћемо наставити са активностима. Велика већина осумњичених су полицајци. Ухапшено је пет особа, поред њих кривичном пријавом су обухваћена и лица која се налазе у Управи за извршење кривичних санкција, а и има лица која су у бјекству због разних кривичних дела која смо раније расвијетлили“, казао је Шуковић.

Апострофирао је да трагају за још неким особама, као и да је за њима расписана национална потрага.

„Паралелно са вођењем истрага организованог криминала, радимо и финансијске истраге. Већ смо обухватили један број правних лица“, рекао је шеф специјалног полицијског тима.

Навео је да су трпјели бројне опструкције током посљедње акције, истучући да се то не дешава први пут.

„Ово је мала средина, сви ти полицајци нечији су рођаци, кумови… Није то нешто на шта нисмо навикли, али излазимо на крај“, казао је Шеф СПО.

Он је додао да је СПО без ичије асистенције спровео акцију, поручивши да им је, због ограничених капацитета, потребна подршка Владе, о чему су разговарали на сједници Вијећа…

„Имамо 25 људи у СПО. Овакви предмети захтијевају огромно људство, сада да видимо како то може да се ријеши“, рекао је Шуковић.

Полицајци се нису појавили на послу

Више службеника Управе полиције наводно су превентивно побјегли из државе. Аџић је, међутим, и званично казао да ће многи од њих бити процесуирани.

Прочитајте још:  КРИВОКАПИЋ ПРЕМИЈЕР, РЕСОР И АЛБАНЦИМА

„Добар дио колега који би се могли наћи на списковима за хапшење, јуче се нису појавили на послу. Наводно, нису ни у граду“, казао је један од саговорника „Вијестима“.

Аџић је након сједнице Вијећа за националну безбједност рекао да је ситуација у Управи полиције изузетно узбуркана након покретања акције.

У Хаг ишли ГСТ, министар унутрашњих послова, премијер…

Шуковић је казао да је Црна Гора прије годину била под својеврсним ембаргом Еуропола.

„Били смо скроз ван те организације и требало нам је доста напора… да се вратимо у чланство те еминентне, полицијске организације“, рекао је шеф полицијског тима.

Он је додао да су тим поводом у сједиште те европске агенције у Хагу ишли он, главни специјални тужилац Владимир Нововић, премијер Дритан Абазовић и министар унутрашњих послова Филип Аџић…

„Више пута у сједиште Еуропола у Хагу боравили смо ГСТ, ја, министар унутрашњих послова и премијер… На крају смо заједничким снагама и свим оним што смо морали да покажемо, успјели да скинемо ту блокаду. Послије свега што је услиједило, односно послије скидања блокаде – реализоване су ове акције СДТ-а и СПО-а“, поручио је Шуковић.

Бивши службеници полиције ходају са 10 или 20 наоружаних људи

Абазовић је рекао да су из Еуропола на црну листу ставили Црну Гору због понашања оних којима су слали доказе…

„Не можете да шаљете материјал који се можда односи на лица која тај материјал обрађују. Овђе никога не таргетирам, али је мнго једноставна ситуација. Нити је шверц кокаина у Црној Гори почео 2020. године, нити је прање новца почело 2020. године”, рекао је предсједник Владе.

Прочитајте још:  Секулин дух из боце – Ноло Аџић – о новој партији: Поништићемо Темељни уговор!

Додао је да су све сто проблеми стари неколико деценија и да је то резултирало полицајцима мултимилионерима…

„Имате бивше службенике полиције који ходају са 10 или 20 наоружаних људи… Из Еуропола то знају. Разлика је што су с наше стране сада виђели искрену вољу и жељу и људе који нису на платним списковима“, казао је Абазовић.

БОНУС ВИДЕО:

https://youtube.com/live/xmmiD_-z29w?feature=share

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *