Расуло и у СДП ЦГ: Драгиња против Ранка Кривокапића (видео)

0

Драгиња Влк

Расуло и у СДП ЦГ: Драгиња против Ранка Кривокапића (видео)

На друштвеним мрежама појавио се снимак телефонског разговора између Драгиње Вуксановић-Станковић, посланице и кандидата Социјалдемократске партије (СДП) за предсеника Црне Горе и, како наводе из те партије, представника цетињског ДПС-а.

Из разговора се може закључити да је Драњига веома забринута за своју позицију, те да, како истиче ,,није окружена нормалним људима у својој партији“, па из тог разлога договора ,,освету“ за свог колегу Ранка Кривокапића.

Разговор преносимо у цјелини:

Драгиња: Само је важно да због мене и због будућности читаве Црне Горе процијенимо који је то моменат. Ја ћу у разговору са тим људима, који ми мисле исто што и Ви, и који нису у СДП-у тачно да процијеним који је то моменат јер можда ја сад покушам да извршим притисак у међувремену да нешто промијеним. Ја ноћас имам састанак Општинскг одбора у Бару, знам како ће да иде ситуација, мене је јако изненадио Ваш Боро Бановић са Цетиња, јер је у потпуности подржао исто као и Ранко, овога, ту смо се супроставили Рашко и ја. Рашко је био црн, црн, мислим ово причам Вама. Мислим, не дај Боже да неком кажете да је од мене пошло. Свашта сам Ранку рекла, ти рекох имаш комплексе ДПС-а. То је био карамбол. Ви не знате што је ту било на тај састанак. Овај је мртав ладан рекао: ,,Изолите искључите нас из партије“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Представник цетињског ДПС-а: Ко? Боро је рекао?

Драгиња: Не, не Боро, него Никола Ђурашковић. Рекао је: ,,Искључите нас из партије, ми Вам од овога не одступамо. Ја сам обећао старој гарди.“

Представник цетињског ДПС-а: То су сад Бујови кредити. Не можете на основу тога да водите Црну Гору.

Драгиња: Разумијем ја вас. Али што мени сад треба од Вас док се тај моменат не деси? Мени сад треба да кроз Цетиње прође прича против Николе и против Ранка и да се утврди да ја ту нисам одговорна и да ја добијем на времену док ја овамо не преломим у договру са људима. Ја знам и са ким причам и шта причам и шта да радим и кад то треба да се деси. Да не направим штету себи, још гору. Да ли схватате шта ја говорим?

Прочитајте још:  Шведски министар „дели лекције“ Србији и Републици Српској

Представник цетињског ДПС-а: Ја разумијем.

Драгиња: И да се на друштвене мреже уради све да се Ранко разобличи. То је суштина приче.

Представник цетињског ДПС-а: Дајте ми неки кредит на основу чега ја могу Ранка да дискредитујем и његову улогу почаснога предсједника.

Драгиња: Сад ћу вам рећи. Прво ћу да вам пошаљем снимак Николе Ђурашковића који је два да на пред изборе на Цетиње рекао Мрваљевићу из Демократа шта је рекао и тај снимак треба да се пусти на друштвене мреже.

Представник цетињског ДПС-а: Добро.

Драгиња: Друго, оно у побједи је написао драшко јуче, не знам јесте ли читали. Имеђу редова, да је Ранко Кривокапић био уз Николу Ђурашковића. И онда се поставља питање. Ако је Никола Ђурашковић ово причао два дана пред изборе на Цетиње, а након избора урадио ово што је урадио, а уз њега стао Ранко, значи суштина је да се сломи Драгиња, која је у овом моментру била је будући кандидат за предсједника државе. Под условом да се Мило не канддује, јер њега не бих могал добити никад. Је ли тако?

Представник цетињског ДПС-а: Тако је.

Драгиња: Потребно је било да црногорски блок истури мене. Е шта је он урадио? Они су баш на Цетињу, гдје сам ја била крунисана од стране свих грађана Цетиња као велика црногорка, мене бацили у блато. Црногорци су подлегли томе и почели мене да пљују, а ја сам са трона пала у блато. Да би он на тим мојим плодовима сад дошао, и мени рекао: ,,Ја се нисам оглашавао годину ипо, па нећу ни још ово мало.“ Значи он има план, и то је логично да се закључи. Значи добићете снимак. Значи, Никола је рекао ово, а након избора урадио ово, а Ранко стао уз њега, циљ је да се Драгиња макне и да Драгиња не буде кандидат за предсједника, да се он фино припреми за те изборе. И тако даље и томе слично. То вам је то.

Представник цетињског ДПС-а: Све ми је то јасно. Пошаљите ми то Бојово. Ја вам кажем да људи чекају да се организује мтитинг испред Ваше куће. Ја ћу то да држим на стенд-бај, док ми Ви не дате сигнал да се можете са тим оправдати.

Прочитајте још:  ЗАСТРАШУЈУЋЕ За 14 година пораст малигних болести за 235 одсто годишње, и то све због Железаре

Драгиња: Да, значи можемо, не дај Боже, да напрвимо велику штету за мене, и ништа нисмо направили. Значи идемо поступно. Корак по корак. Мудро. Значи освета се сервира хладна. Не можемо ништа. Мене су људи зауставили ону ноћ да то не урадим и погријешила бих. Полако значи, нећемо закаснити ни за десет дана, ни за петнаест дана.

Представник цетињског ДПС-а: Драгиња, да Вас питам нешто. Уколико не успијете да ово на Цетиње преквалификујете бар два на два, да се иде бар на двије године. Што ћете онда?

Драгиња: Па мислим да ћу повући тај потез.

Представник цетињског ДПС-а: Али што ћете онда када Бојо каже ,,Драгиња, не интересује ме твоја прича“?

Драгиња: Ја ћу да поднесем оставку.

Представник цетињског ДПС-а: Онда чекам. Чекам Ваше потезе, а ја ћу са стране да бомбардујем.

Драгиња: Врло важно је да се до тог момента Ранко и ово на Цетиње разобличи.

Представник цетињског ДПС-а: Дајте ми потврду, дајте ми нешто на шта могу да се ухватим за Ранка. Ранко се мора дискредитовати. Треба ми то.

Драгиња: Онај текст од јуче. Од Драшка Ђурановића. Јесте читали оно у Побједи?

Представник цетињског ДПС-а: Јесам, јесам, читао сам.

Драгиња: Е, па тај. Ја немам други доказ да он сједи и да је рекао Николи: ,,Ајде ти Никола“. То је логично. Човјек је стао уз њега. Онда ми је помамио људе у предсједништву, који су Ранкови људи, како је некоректно што сам ја објавила твит. Рекох: ,,Вас ћу да питам кад ћу твит да објавим“. Они су се сад помамили да ћу ја да напустим партију а мене је Рашко молио: ,,Немој сад то да радиш, поцијепа се партија“. А Ви сте, рекох, поцијепали мене“.

Представник цетињског ДПС-а: Партију може само да спаси Драгиња, или да се макне од тог суноврата. Јер СДП иде у сунврат са овим што се десило на Цетиње. Безброј људи из Подгорице који су били гласачи СДП-а ме назвало, сви су дигли руке од тога. Сад пред изборе.

Прочитајте још:  Апел старијих пчелара подржало 8.000 грађана Србије

Драгиња: Значи, Ви имате сазнања на основу медија, да је Ранко подржао Николу. Значи Ви имате сазнања на основу медија.

Представник цетињског ДПС-а: Тако је.

Драгиња: Значи идемо сад са овим снимком Николиним, гдје се он у потпуности дискредитује. И Ви ћете то да уклопите. Шта је коначан циљ? Циљ је да се сруши Драгиња да не може да се кандидује за предсједницу Црне Горе. Тако нешто.

Представник цетињског ДПС-а: Не, Драгиња ће се кандидовати за предсједницу Црне Горе или као независни кандидат, или као кандидат неке друге партије. То је најмање важно. Драгиња ће побиједити на тим изборима. Али, до тада имамо посла.

Драгиња: Знам, знам ја све шта мене чека. Али је најгоре што ја немам ни један једини цент, да оснујем своју партију. Знам ја шта бих радила.

Представник цетињског ДПС-а: Наћи ће се цената, колико год треба, само да Драгиња стане на своје ноге и да буде сигурна. Да буде сигурна у себе и да буде окружена нормалним људима. Све ћемо то наћи. Само до тога момента да одрадимо све како треба.

Драгиња: Да не журимо. То је то.

Представник цетињског ДПС-а: Ако се на Цетиње не може промијенити ситуација, да се иде на остале. То сте ми сад рекли и тога се морамо држати. И онда ћемо, док Ви будете у фази оставке, ја ћу организовати митинг. Ви ми реците која је локација најбоља, која је најубедивија и најупечатљивија, да се иде на ту локацију, на митинг подршке Драгињи. И Ви ћете онда, под притиском црногорске јавности, поднијети оставку.

Драгиња: Да, разумијем.

Поводом овог разговора огласио се и Рашко Коњевић,  посланик Социјалдемократске партије (СДП), који је истакао да ,,очигледно да је страх од доброг изборног резултата Драгиње Вуксановић-Станковић и раста подршке СДП-у натјерао цетињски ДПС и једну НВО под његовом управом да потегну нешто из свог старог арсенала“. 

Коњевић је истакао да је лични разговор снимип члан те НВО, који је и саговорник у снимку.

Подсетимо, током јучерашњег и данашњег дана ДПС и Мило Ђукановић доживљавају један по један фијаско из минута у минут.

 

Васељенска/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *