Црна Гора: Објављени први резултати на основу више од 60 обрађених гласова

0
гора

Црна Гора данас је бирала председника државе. Гласачко право имало је 542.154 грађана, а бирачка места била су отворена од седам до 20 сати.

У изборној трци је седам кандидата – лидери “Демократске партије социјалиста” Мило Ђукановић, “Нове српске демократије”, односно ДФ-а Андрија Мандић, “Демократа” Алекса Бечић и “Уједињене Црне Горе” Горан Даниловић. На листи кандидата за председника државе су и један од лидера Покрета “Европа сад” Јаков Милатовић, посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић као и инфлуенсер Јован Радуловић.

Највише гласача је у Подгорици – 143.608, а најмање у Шавнику – 1.777. Излазност је била приближно иста као на председничким изборима 2018, а знатно мања него на парламентарним изборима 2020. године. Забележене су мање неправилности на више бирачких места у земљи.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
ДПС: Ђукановић убедљивим резултатима гласања иде у други круг

Према подацима Демократске партије социјалиста, њихов кандидат Мило Ђукановић има више од 44 одсто гласова и сигурно иде у други круг гласања, док је на другом месту кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић са 22,8 одсто гласова.

Милатовић води у односу на Мандића, Ђукановић сигурно иде у други круг

На узорку од 61 одсто обрађених гласова према подацима Центра за мониторинг и истраживање, кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић увећао је предност у односу на кандидата ДФ-а Андрију Мандића.

ЦЕМИ: Увећала се разлика између Милатовића и Мандића

Према новој пројекцији Центра за мониторинг и истраживање на основу 4,7 одсто обрађеног узорка, увећала се разлика између Милатовића и Мандића.

Прочитајте још:  Сукоб Америке и Кине наставља се у ваздуху: Американци забрањују летове Кинезима

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *