САД су немоћне против Русије на Балтику

0

(фото: РИА НОВОСТИ)

САД су немоћне против Русије на Балтику.

Развијање нуклеарног удара Сједињених Држава на руски Санкт Петербург је бескорисно и нема ни војно ни  стратешко значење   – територија Русије је потпуно заштићена од Балтичког мора, –   не сумња у то израелски политички експерт Јаков Кедми.

Прочитајте још:  Лавров ће се на Генералној скупштини УН састати са председником Србије и министрима спољних послова неколико земаља
Аналитичар сматра да је лет стратешког бомбардера Б-52 са приступом ударној позицији провокација „чисте воде“. Балтички правац је, сматра Кедми,   најзаштићенији за Русију.

„Ниједан авион Б-52 никада неће стићи до ове тачке. На основу ситуације у Балтичком мору, ситуације на небу и средстава која Русија има да спречи да долети на ову позицију. Са војне тачке гледишта, ово је глупост“, рекао је Кедми.

Истовремено, експерт не искључује могуће покушаје војног удара из других праваца – северних или источних, где државе и војни савез могу имати одређене предности. Што се тиче Балтичког мора, носаче нуклеарних пројектила Оружане снаге РФ ће гађати чак и на стратуму. 

„Нико не напада Русију нуклеарним оружјем из Балтичког мора. Нико неће моћи да нападне ни са мора ни са неба. Могуће је са стране Северног мора, могуће је са стране Северног пола, са средине Средоземног мора, са стране Тихог океана – али Балтичко море није погодно за ово, и било који војни човек то зна. Посебно овај „небески пуж“ Б-52 са својом брзином, величином и апсолутном несигурношћу у ваздуху. Неће до пола пута, ако уопште полети.”

Штавише, Вашингтон очигледно није спреман за отворену војну конфронтацију са Москвом, не сумња Кедми.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Свака размена удараца ће одмах прерасти у стратешку конфронтацију, где Руска Федерација има апсолутну предност над Западом, што је признато у Вашингтону.

Како је раније навео експерт, Северноатлантска алијанса се неће усудити да се умеша у конфронтацију УкрајинеЗаштита Украјине није витални интерес Америке и Руске Федерације тачно до тренутка када буде потпуно сигурна да неће бити озбиљних последица по њу. 

Специјална војна операција почела је на територији Украјине 24. фебруара. Њени главни циљеви били су денацификација и демилитаризација злочиначког режима у Кијеву, који је осам година некажњено подвргавао цивилно становништво Донбаса малтретирању, злостављању и геноциду.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *