Узнемирење у Хрватској: Стижу позиви за ратни распоред

0

Рупе у Хрватској (Фото: Screebshot YT /24casa)

Узнемирење у Хрватској: Стижу позиви за ратни распоред.

Велики број грађана Хрватске добио је позив на кућне адресе како би се јавио војним одсецима за ратни распоред, што је изазвало узнемирење у тој земљи.

Министарство одбране Хрватске ће током марта, априла и маја позвати око 10.000 резервиста, а део њих већ је добио позиве, како би им био саопштен ратни распоред.

Прочитајте још:  Белгија центар дроге, кључни дилери из Хрватске, БиХ...
Хрватски медији наводе да је то изазвало узнемирење код једног броја грађана.

Из хрватског министарства одбране саопштено је да је реч о редовним активностима у вези са резервним саставом Оружаних снага Хрватске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Разврстани резервисти позивају се у подручне канцеларије за послове одбране како би им се саопштио распоред ради попуне резервних јединица Оружаних снага Републике Хрватске. Већина позваних налази се на распореду у резервним јединицама, али им распоред није могао бити саопштен током 2020, 2021. и 2022. године због пандемије ковида“, навели су из министарства одбране.
Појединачни позиви упућују се резервистима (војници, подофицири и официри), који су одслужили војни рок или су били на добровољном оспособљавању или у војној служби, па им је одређена војно-стручна специјалност, до 55 година старости, до када по закону траје војна обавеза, наведено је из хрватског министарства одбране.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *