Бегај тражи од Ватикана да призна лажну државу

0

(фото:www.globallookpress.com © Vatican Media/Keystone Press Agency)

Бегај тражи од Ватикана да призна лажну државу.

Председник Албаније Бајрам Бегај примио је секретара Свете столице за односе са државама и међународним организацијама, надбискупа Пола Ричарда Галагера, који борави у званичној посети Албанији.

Констатујући одличне односе између Албаније и државе Ватикан, али и духовне односе албанске католичке заједнице и Свете столице, Бегај је поздравио посету монсињора Галагера Тирани и оценио да је то потврда добрих односа, саопштило је Председништво Албаније.

Прочитајте још:  Запаљен још један аутомобил у Звечану – овог пута са таблицама БГ
Бегај се посебно осврнуо на изузетну улогу и допринос који је Света столица имала у напорима за постизање мира и стабилности региона Западног Балкана.

У том контексту, он је поновио захтев за признање Косова од стране државе Ватикан, признање које би, како је навео, послужило као велика подршка најновијој држави у Европи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Неколико српских туриста заглављено у Албанији, један преминуо
Бегај је истакао потребу за повећаном подршком свих важних актера Косову и његовим грађанима, као и дијалогу између Косова и Србије, који помаже Европска унија, а подржавају САД.

Саговорници су се осврнули и на утицај руске војне агресије на Украјину на Балкану и на свест о значају који овај регион има за стабилност европског континента, наводи се у саопштењу.

Политика

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *