Боцан-Харченко: Запад жели комплетно да заташка тему НАТО агресије и њених последица на Србију!

0
Александар Боцан Харченко

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

Боцан-Харченко: Запад жели комплетно да заташка тему НАТО агресије и њених последица на Србију!

Запад жели да заташка тему радиоактивног зрачења и његовог ефекта на здравље људи, оценио је данас амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан-Харченко, коментаришући НАТО агресију Србије током деведесетих година и подсећајући да је Североатлантска алијанса тада по први пут употребила муницију са осиромашеним уранијумом.

Прочитајте још:  "Не зови": Kазне за узнемиравање грађана телефоном до два милиона динара
Руска страна је веома активно сарађивала са Београдом у покушају да се осветле све последице које је ова муниција имала по грађане Србије, рекао је амбасадор у интервјуу за телевизију „Звезда“, али ови напори нису наишли на одобрење на Западу.

„Активно смо помагали Србима по овом питању и проучавању последица. Помагали смо им и у томе да узбуркају јавност, али западњаци су се противили, као што то настављају и сада врло активно да раде. Они желе да комплетно заташкају тему НАТО агресије и њених последица“, објаснио је Боцан-Харченко.

Ипак, како је рекао, „Срби немају никакве сумње“ у штетне последице радиоактивне муниције која је бацана на њихову територију и народ деведесетих година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Постоје врло конкретни подаци, вршена су истраживања. Од тада (НАТО агресије) је прошло четврт вијека“, поручио је амбасадор, а затим и додао да је врло тешко наћи убедљивије доказе од оних које је прикупила српска страна, а који се тичу последица коришћења муниције са осиромашеним уранијумом.

Прочитајте још:  Почела пријава за једнократну помоћ од 10.000 динара за свако дете до 16 година
Подсетио је да је примећен експоненцијалан раст броја онколошких болесника који су живели управо у местима на које је бацана ова опасна муниција. Сва истраживања указују на то да је узрок њиховог оболевања висока радиоактивност, закључује амбасадор.

Дипломата је даље наставио и прокоментарисао чињеницу да се Лондон, судећи према изјави замјенице британског министра одбране, спрема да сличну муницију испоручи Кијеву.

Боцан-Харченко објашњава да то показује да Енглези не маре за Украјинце.

Борба.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *