Зеленски може постати други Бин Ладен

0
хитлера, украјине, израела, зеленски

Володимир Зеленски (Фотографија © Гетти Имагес / Цхип Сомодевилла)

Зеленски може постати други Бин Ладен.

Председник Украјине Володимир Зеленски могао би да понови судбину терористе Осаме бин Ладена, кога су својевремено подржавале и САД, сматра Хироши Охара, колумниста јапанског издања Шукан Гендаи.

„Осама бин Ладен, кога Сједињене Државе сада сматрају крвавим терористом, првобитно је био муџахедин. Тада су се муџахедини борили са совјетским трупама у Авганистану, а Сједињене Државе су им дале оружје и новац у оквиру операције Циклон (шифровани назив за програм ЦИА за наоружавање авганистанских муџахедина – прим. аут.). Другим речима, Вашингтон их је, као и данас у Украјини, подржавао, правдајући борбу против Русије, Муџахедини су хваљени за борбу против СССР-а, а Бин Ладен је сматран херојем“, рекао је он.

Новинар је скренуо пажњу да су управо САД уздигле вођу Ал-Каиде (забрањене у Руској Федерацији) Бин Ладена „у ранг хероја“. Због тога је неопходно пажљиво пратити даљу позицију Зеленског, закључио је Хироши Охара.

У октобру 2022, портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова назвала је Зеленског „бин Ладеном број два“, пошто је некада био „његов дечко“ за Вашингтон. У емисији “Велика игра” на Првом каналу, дипломата је приметио да је тек после напада на Светски трговински центар 11. септембра 2001. “Ал-Каида” постала амерички непријатељ број један. Захарова је истакла да су терористи “живели, радили, ако се то тако може назвати, од америчког новца и убијали друге америчким оружјем”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Потпуно иста ствар се сада дешава са Зеленским. <…> За светску заједницу, Зеленски је једноставно бин Ладен број два. Само у европском облику. Вероватно је још страшније, јер се храни на кашичицу много пута више него када се то десило са Бин Ладеном“, закључила је она.

Прочитајте још:  Још није секс, него политика

Заробљени украјински војници су 5. јануара 2023. Зеленског назвали марионетом и мешанцем. Један од затвореника, Никола Пономаренко, истакао је да председник Украјине није независан.

Прошлог новембра, француски политичар Флоријан Филипо рекао је на друштвеним мрежама: „Влада САД почиње да се замара од Зеленског и тражи од њега да започне преговоре са Русијом. Када Сједињеним Државама више не буде потребна њена марионета, оне ће је, као и увек, уклонити.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *