Израелски екстремисти напали на гроб Пресвете Богородице у Гетсиманији (видео)

0
богородице

Покров пресвете Богородице

Двојица израелских радикала напали су цркву Успења Богородице у Гетсиманији током јутарње службе 19. марта 2023. године. Екстремисти су покушали да нанесу физичку повреду митрополиту јеленопољском Јоакиму, а напали су и једног од свештеника, преноси jerusalem-patriarchate.info.

„Јерусалимска Патријаршија, коју представља Његово Блаженство Патријарх Теофил III, заједно са Светим Синодом и Братством Гроба Господњег, свештенством и верницима, осуђује монструозни терористички акт почињен јутрос током недељног богослужења од стране двојице израелских радикала који су напали Гетсиманску цркву у Јерусалиму, где се налази гроб Богородице Марије“, наводи се у званичном саопштењу.

Напомиње да су „терористички напади радикалних израелских група усмерени на цркве, гробља и хришћанску имовину, поред физичког и вербалног злостављања хришћанског свештенства, постали скоро свакодневна појава“.

Изражавајући жаљење због недостатка “одговарајућег одговора” на локалном и међународном нивоу, Јерусалимска патријаршија је позвала да се “предузму неопходне законске мере против свих оних који су умешани у терористичке злочине над било којим светим местом”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Борба за веру

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *