Лукашенко: Ако Кијев добије муницију са осиромашеним уранијумом ми ћемо добити са “правим уранијумом”

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Лукашенко: Ако Кијев добије муницију са осиромашеним уранијумом ми ћемо добити са “правим уранијумом”.

Ако се на положајима руских трупа детонира муниција са осиромашеним уранијумом, одговор ће бити страшан за целу планету. Ово је изјавио председник Републике Белорусије Александар Лукашенко.

„Чим ова муниција експлодира на позицијама руских трупа, одговор ће бити ужасан за планету“, нагласио је Александар Лукашенко током посете меморијалном комплексу Хатиљ на дан 80. годишњице уништења белоруског села и становника од стране нацистичких кажњавача. Он је приметио да су планови да се Украјини обезбеди таква муниција уобичајено брбљање. Али Лукашенко је појаснио да ако Кијев добије муницију са осиромашеним уранијумом, онда ће Минск добити муницију са „правим уранијумом“.

Раније је члан Комитета за одбрану Државне думе Руске Федерације, генерал-потпуковник Андреј Гурулев, рекао да муниција са  осиромашеним уранијумом неће помоћи Оружаним снагама Украјине (ВФУ). Британија је 21. марта објавила да ће пребацити гранате са осиромашеним уранијумом у Украјину .

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *