Занимљива карта тренутног стања у Украјини (фото)

1
карта украјине

карта украјине

Занимљива карта тренутног стања у Украјини.

На друштвеним мрежама појавила се слика са картом Украјине по областима. Карта је издељена према тренутном расположењу и односу људи према Украјини и Русији.

карта украјине
карта украјине

Плавом бојом обележени су делови ове бивше државе чији су становници чекали и дочекали руско ослобођење. У питању су Крим, Херсон, Запорожје, Доњецк и Луганск

Зеленом бојом обележене су области чији становници су још увек под окупацијом Кијева и очекују Русе: У питању су Одеса, Харков, Дњепропетровск и Николајев, као и окупирани делови Херсона, Запорожја и Луганска.

Жутом бојом обележене су области чији становници верују да украјинска војска неће изгубити Артјомовск (већ држи само један део западног дела града) У питању су Суми, Полтава, Черкаси и Кировоград.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Розом бојом обележени су делови централног дела земље чији становници верују да ће украјинска војска задржати Соледар (скоро у потпуности ослобођен). У питању су Чернигов,Кијев,Житомир, Виница.

Наранџастом бојом обележени су мање екстремни делови Западне Украјине. За становнике ових регија сматра се да верују да украјинска војска неће предати Мариупољ. (ослобођен у мају 2022). У питању су Ровно, Хмељницки, Чернивци, Тернопољ.

И на крају црвеном бојом су обележени најекстремнији русофобни крајеви и истовремено најзаосталији крајеви Украјине. У питању су Волињ, Лавов и Ивано-Франковск. За становнике ових регија се тврди да верују како украјинска војска још увек чува Доњецки аеродром (ослобођен у новембру 2014. године).

Закарпатје, углавном насељено Мађарима изостављено је са мапе.

Извор карте за сада није познат али карта је свакако занимљива а одраз расположења међу регионима и јесте у складу са овом анализом.

Прочитајте још:  Историја капитала династије Ротшилд – преваре, ратови, лихварство

В.Т.Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Занимљива карта тренутног стања у Украјини (фото)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *