Руски војник: Дочекали су нас са цвећем у Приштини

0
руси у приштини

PRI01 - 20020517 - SLATINA, KOSOVO, YUGOSLAVIA : A convoy with Russian military trucks withdrawing from the peace keeping mission in Kosovo, in Slatina, Friday 17 May 2002. 1200 of Russian soldiers will withdraw from their mission in Kosovo until 03 June 2002. EPA PHOTO EPA/VALDRIN XHEMAJ/vxh/mr

Бацали су цвеће на оклопе, певали и играли: учесник чувеног марша на Приштину 1999. испричао је како су их радосно дочекали локални Срби.

Према његовим речима, свуда су људи стајали са цвећем: поред путева, кућа, на мостовима и вијадуктима. Очекивали су долазак наше војске дан пре њиховог присилног марша и стајали су на улици целу ноћ.

Прочитајте још:  Неколико украјинских бригада је нестало током контраофанзиве – Форбс
Руски присилни марш на Приштину спречио је НАТО снаге да преузму контролу над јединим косовским аеродромом Слатином. Најпре је аеродром узео под контролу претходни одред од 18 бораца ГРУ под командом мајора Јунус-Бека Јевкурова – данас је заменик министра одбране. Тада су у њега ушле јединице руских мировњака из Босне и Херцеговине.

Руски падобранци нису требали да пусте ни један западни тенк на аеродром – овај задатак је завршен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *