ЕКСКЛУЗИВНО! Тајни документ ” Ратни дневник Оперативне зоне УЧK Лапушник”

0

Ратни дневник УЧК (фото: Васељенска)

Ратни дневник УЧК: Хилова “дипломатија” у виду војне и обавештајне подршке терористичкој УЧК из 1998. године!

Да Кристофер Хил није само неки тамо амбасадор стране земље, већ да је његова улога на Балкану, а посебно у Србији, далеко већа говори много фактора. Раније смо објављивали тајна документа која потврђују његову улогу у злочиначкој акцији “Олуја”, где је директно учествовао у акцији протеривања и убијања Срба од стране усташа. Односно, као тадашњи саветник за западни Балкан америчког председника, он је пружио пуну подршку Хрватима да одустану од било каквих споразума са Србима и да “проблем Срба” реше етничким чишћењем које је подразумевало убиства, и протеривање оних који остану.

 

Само неколико година касније као амерички амбасадор у Скопљу, он је своју улогу поновио на простору Косова и Метохије, где је као већ стручни саветник за етничко чишћење Срба, заједно са Вилијам Вокером руководио терористичким акцијама УЧК.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наиме, како се наводи у документима, које сада по први пут објављујемо, тадашњи амбасадор у Скопљу, а садашњи амбасадор САД у Србији, Кристофер Хил, боравио је у 24.7.1998. године у Приштини, где су се водили договори око могућих акција албанских сепаратиста.

Дана 24.7.1998. године у Приштини ће поново боравити Кристофер Хил, амбасадор САД у Скопљу, који ће у разговору са лидерима албанског сепаратистичког покрета (Руговом, Сурољем и Хајризијем) наставити договоре око усаглашавања предлога, ставова и иницијативе за превазилажење политичке кризе, односно консолидовање јединствених албанских политичких субјеката на КиМ. Ова активност је везана за позицију албанске стране, за јединствен наступ албанског фактора у евентуалном наставку преговарачког процеса о решавању косовске кризе.

Прочитајте још:  Чанак опет провоцира: Објавио слику са ракетом „џавелин“ и поручио да ће много тога да се мења

Отворена подршка албанским сепаратистима од стране званичне администрације САД није ништа ново, као ни сарадња са осведоченим шиптарским злочинцима који су управо у време које се помиње у документу активно учествовали у терористичким акцијама против српског становништва на Косову и Метохији и истовремено се бавили трговином органима отетих Срба и другог неалбанског становништва, што је тешко да су могли спроводити сами и без сталног надзора америчког фактора у виду Кристофера Хила, Вилијема Вокера и других високих званичника.

Данас поводом годишњице почетка НАТО агресије на Србију огласио се Кристофер Хил са лицемерном поруком како је свој живот посветио дипломатији али да се дешава да дипломатија понекад није довољно успешна па се морају применити друга средства.

Све то је тачно, али само у чињеници да је “дипломатија” коју Кристофер Хил користи на Србима увек уперена против српских интереса и обавезно укључује ратна дејства и прогоне са својих огњишта. У прилогу имате увид у још један тајни документ УЧК дневника, где се наводи да је у одређено време у току терористичких акција албанских сепаратиста уредно боравио на њиховим положајима, давајући “дипломатске” савете како да побију што више Срба а своје линије помере што више ка централној Србији.

“У 16:00 амбасадор Кристофер Хил стигао је на баријеру (барикаду, односно положај албанских сепаратиста) из Приштина, у пратњи других дипломата. Разговарао је цео сат са комадантом Ћерћизом. Током дана било је неколико кретања војних камиона и цивилних аутомобила. ”

Посебно је интересантно да је у време које се помиње у дневнику УЧК из 26. јуна 1998. године УЧК и у Америци сматрана терористичком организацијом, што Кристоферу Хилу, као и осталим дипломатама (како се наводи у УЧК дневнику), није сметало да дају стратешку  обавештајну и оперативну војну подршку, све то називајући дипломатијом.

Прочитајте још:  Вучић је најавио планиране разговоре са Зеленским 22. августа

WhatsApp Image 2023-03-23 at 22.04.20

Весна Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *