Милановић се наругао српским жртвама

0

Зоран Милановић (Фото: Јутарњи лист)

Милановић се наругао српским жртвама.

Прочитајте још:  "КАД ДОЂЕ СЕЗОНА, ПОСЛАЋУ МУ ГЛАВИЦУ КУПУСА!" Вучић одговорио Милановићу: Видеће да је то права политика
Председник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је да се председник Хрватске Зоран Милановић одлуком да одликује злогласну 103. бригаду ХВО-а наругао српским жртвама.

“Неко ко се представља као велики Европљанин показао нам је да је спреман доћи у другу државу и наругати се жртвама” – рекао је Којић Срни.

Прочитајте још:  Србија ће од Француске куповати борбене авионе
Он каже да је минимално што Милановић може да уради је да се извини породицама жртава и Републици Српској и да призна да је његов чин увреда за нас.

“Српска је светиња и према њој се мора опходити са поштовањем” – додао је Којић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Боцан-Харченко: Хил би да избрише историјско сећање на трагично страдање српског народа
Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта рекао је да је скандалозна одлука Милановића да одликује 103. бригаду ХВО-а која је починила страшне злочине над Србима на подручју Дервенте и Посавине, што је хрватском председнику добро познато.

– Припадници те бригаде у логорима у Дервенти су на најсвирепије начине мучили и убијали српске цивиле и силовали српске жене. Многи логораши су у међувремену преминули од последица тортуре, а многи живи су тешки инвалиди – навео је Линта.

Он је подсетио да је Милановић и раније одликовао хрватске генерале оптужене за злочине над српским становништвом у БиХ и Хрватској, као и ратне јединице који величају усташтво.

Председник Хрватске Зоран Милановић присуствовао је јуче у Дервенти обележавању 31 године од оснивања 103. бригаде ХВО коју је одликовао Редом Николе Шубића Зринског.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *