Како су службе Душка Марковића користиле своје доушнике: Ахмо Хајдарпашић награђен за ширење верске мржње, роварење по дијаспори и намештање кривичних дела другим људима

0

Како су службе Душка Марковића користиле своје доушнике: Ахмо Хајдарпашић награђен за ширење верске мржње, роварење по дијаспори и намештање кривичних дела другим људима

Прочитајте још:  Следеће године пада последњи европски диктатор
Иако је наш портал у више наврата извештавао о говору мржње које је на друштвеним мрежама ширио Ахмо Хајдарпашић, црногорски држављанин са пребивалиштем у Швајцарској, надлежни органи Црне Горе уопште нису реаговали нити било шта предузели по том питању.

Именовани је у континуитету брутално вређао верска осјећања православних хришћана до мере да није презао ни од вређања Светог Василија Острошког, највеће светиње, не само православних верника, већ и верника других религија и верских заједница.
Подсећамо на његове објаве на ФБ профилу претходних година у којима отворено износио најпримитивније увреде на рачун православних верника називајући Световасилијевски сабор у Никшићу „парадом моштију“ док је за Свете мошти Светог Василија рекао да „тај леш не би требало дуго држати да се не узчује“.


Литију верног народа у Бијелом Пољу је назвао „гамадима злочиначким“ а у коментару епидемиолошке ситуације изазване Ковидом 19 препоручује да је „Спуж најбоље место за карантин за Србе“.

Веома је знаковита његова јавна подршка бившем премијеру Душку Марковићу у намери да протера православне свештенике из Црне Горе након избора у августу 2020. године, при чему свештенике назива „крвометницима“ и „брадатим сподобама“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Не лечимо се зато што немамо паре
Подршка Душку Марковићу од стране Ахма Хајдарпашића није изненађење, будући да је Хајдарпашић дугогодишњи потказивач служби безбедности, најприје југословенских и војних па затим црногорских, ангажован поодавно на компромитујућем основу, када је уцењен и уз опроштај тешких инкриминација и замену за затворску казну, врбован да ради за војне органе да би у касније био повезан са СДБ Црне Горе.

У повезивању Хајдарпашића са СДБ Црне Горе важну улогу је одиграо један војни чиновник, чији је члан породице запослен у Управи полиције, познат по рачуници да никада неће бити откривен због тога што је противзаконито примао две плате, једну од АНБ а другу од Војске Југослвије, што је навело чак и Мила Ђукановића да, с пуним правом, заустави његово напредовање у служби.

Прочитајте још:  Судија Радомир Вујачић каже да је имао доказе за крађу беба, али су притисци умешаних у крађе били прејаки
Службе којима је руководио Душко Марковић Хајдарпашића усмеравају према неким круговима у којима се он креће, највише у Рожајама и Бару, а посебно према утицајним лицима у дијаспори, пре свега у Швајцарској, Сарајеву и Луксембургу.
Као дугогодишњи доушник и шаптач АНБ и Управе полиције Хајдарпашић је, како незванично сазнајемо, награђен и уз добру апанажу усмерен према лицима из дијаспоре у Швајцарској и БиХ, али и према бошњачким срединама у Црној Гори.

И не само то, службе га користе и за одређивање разних прљавштина, попут денунцирања, намештања кривичних дела другим људима, подвалама, лажним пријавама а нису му стране ни теже активности, што је углавном чинио у време када је службама руководио Душко Марковић. Ахмове услуге су користили и поједини истражни органи и тужиоци, пре свега Весна Јовићевић и Жељко Томковић из Вишег државног тужилаштва у Подгорици. Све што чини, чини за новац који му се, према неким непотврђеним сазнањима, издаје из средстава Управе полиције а која се нигдје не евидентирају, што је, само по себи, скандалозно.

Прочитајте још:  Неспорни губитник Ђукановић машта: Одбранили смо Црну Гору од великосрпског национализма
Хајдарпашић је безбедносно интересантна особа по много основа а био је, по свему судећи, у контакту и са лицима која се доводе у везу са убиством Душка Јовановића.

Хајдарпашић је доступан надлежним органима Црне Горе па се поставља питање – зашто у овом случају нико до сада није реаговао на говор у коме се у негативном и крајње увредљивом контексту помиње Свети Василије Острошки, Српска Православна Црква и православна вера.

Прочитајте још:  Монтенегро (и)мобилизација: Пузајући државни удар из Ниша!
Постоји само дилема да ли Хајдарпашић увреде на рачун Цркве и православних верника износи сам или то чини по налозима неке структуре, утицајног појединца, интересне групе, евентуално службе, односно дела државне администрације у Црној Гори.

Подсећамо тужилаштво и све надлежне да се под говором мржње подразумева свака комуникација којом се омаловажава појединац или група на основу расне, националне, верске и неке друге припадности.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *