ФИЛМСКИ ДЕБИ АКАДЕМИКА МРЂАНА БАЈИЋА

0
бајића

Mrđan Bajić, Foto Bojana Janjić / MSUB

ФИЛМСКИ ДЕБИ АКАДЕМИКА МРЂАНА БАЈИЋА

Дописни члан Српске академије наука и уметности (САНУ) Мрђан Бајић, иначе једна од највећих узданица одлазећег председника САНУ Владимира Костића, током ових, последњих дана пред одржавање избора за ново руководство те институције, безуспешно облеће бројне чланове САНУ, тражећи од њих да подрже Косићевог пулена и кандидата за новог председника Академије, и спрече победу национално и патриотски оријентисане струје.

 

Наведено не изненађује, с обзиром на то да је свима који макар и површно познају Бајића, потпуно јасно да је он одувек био антисрпски, односно екстремно ауто-шовинистички оријентисан, те да је управо та његова особина допринела томе да се Костић свим снагама упре како би Бајић ушао у САНУ, знајући да ће имати његову бескомпромисну подршку.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, поставља се питање да ли је само заједничка мржња Бајића и Костића према Србији и српском народу била довољна за изградњу тако високог степена међусобног „поверења“, односно Бајићеве оданости према Костићу, или ту постоји нешто више. Да ли је могуће да Бајић само због тога себе толико понижава, да уз сузе и театрално падање у несвест покушава да изазове сажаљење код других академика, како би их убедио да подрже Костићеву и Кнежевићеву опцију, наводећи чак да је спреман и на самоубиство уколико дође до промене руководства САНУ!?

 

Поједини извори блиски Костићу имају одговор на то питање, односно наводе да им је Костић својевремено, хвалећи се сигурношћу своје позиције у САНУ, пренео и како Бајићу верује више него било коме другом, с обзиром на то да га „држи у шаци“ снимцима који би му, у случају објављивања, донели дугогодишњу затворску казну, али и нанели „неизбрисиву срамоту“, а како Костић каже, највероватније угрозили и живот.

Прочитајте још:  37.000 потписа за дан да Пинк и Хепи не добију националну фреквенцију

 

То би могло да се доведе у везу са поговарањима која су се пре више година јавила, у већем обиму у уметничким круговима у Паризу, а у много мањој мери и у Београду, да је Бајић, посредством веза са утицајним представницима албанске дијаспоре у Француској, до којих је дошао кретањем у екстремним антисрпским круговима, током боравка у француској престоници био укључен у бизарне оргије са малолетним жртвама секс-трафикинга са подручја северне Африке.

 

Како се даље наводи, те Бајићеве болесне перверзије су снимљене, а снимци су недавно, посредством појединаца блиских америчком милијаредеру Џорџу Сорошу, достављени Костићу, од када и почиње његова „снажна веза“ са Бајићем.

 

Према појединим изворима, група укључена у организацију и снимање тих болесних оргија је копију Бајићевог, али и других снимака које су током година начинили са великим бројем актера, осим својим финансијерима у Вашингтону, достављала и албанској тајној служби, чији су сарадници били, тако да је реално очекивати да ће се Бајић у наредном периоду интензивније медијски огласити противно српским националним интересима и по питању статуса јужне српске покрајине.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *