Михаил Красиљников: Рат у Украјини у светлу балканских ратова и последњих времена

0
рат

(Лифе.ру)

Духовни рат, Рат за православну Веру.

Последња времена, која су већ настала по свим знацима Апокалипсе, коју је написао Свети Апостол и Евангелиста Јован Богослов на острву Патмос, јасно су изражена у специјалној војној операцији Русије у Украјини. 

Дугогодишња припрема Сједињених Америчких Држава за распад Русије, које су јасно увежбавале у Југославији 1999.године, а још раније су радили са Совјетским Савезом, сломљена је након две и нешто деценије. Управо је одговор Русије на бачену секиру рата на нашу страну показао спремност Запада дуго пре специјалне операције за рат против Русије и уопште, независност многих земаља у целини. Али нису само САД учествовале у припреми да униште Русију. То су радиле и бивше чланице социјалистичког блока: Пољска, бивша Чехословачка, чак је и Бугарска покушала да испоручи оружје Украјини. Пољска је посебно заинтересована за сукоб. 

Пољска, која је изгубила своју истинитост као словенска држава, коју су Немци покатоличили у средњем веку, донела је латинску културу, језик и веру, претворила је у сличност данашње Украјине. Огромну улогу у одбацивању Словена од њихове заједнице, вере и језика одиграла је Аустро-Угарска. У Србији се овај пример види у Војводини, док су Аустро-Угари тамо били господари, намећући своја правила у свакодневном животу и одећи. Али на примеру Руске Галиције, Аустро-Угари су насађивали католицизам насилно, пролазила је украјинизација становништва, а народ је подвргаван мучењу уколико би се изјашњавао као Руси. 

Исто се дешавало и на Балкану, где је Немачка словеномрзачка култура одбацила истинске православне и истински словенске народе, подривајући под себе на пример Хрвате. Такође, сада ради и англо-саксонска коалиција, која од 1914.године одбацује Словене данашње Украјине од Русије. И ту “традицију” наставиле су САД и Енглеска после Другог светског рата. Али у тим годинама, супротстављала им се моћна совјетска држава на челу са Јосифом Стаљином. А да се у та времена Тито није сагнуо под америчким дипломатама у успостављању независности Југославије, већ би ишао пред Стаљина, онда се актуелни сукоб око Косова и Метохије сигурно не би догодио. Тито је постао антагонист СССР-а и противник Стаљина све до прекида дипломатских односа између СССР-а и Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. Стаљин је то предвидео, али није било посебне жестоке љутње са његове стране, већ су биле само поуке и упозорења о Титовој погрешној политици након рата и избегавања у правцу самосталности. Стаљин је био добро упућен у ова питања и знао је дубину балканских сукоба као образован и мудар човек.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Александар Вучић: Србија поштује норме међународног права и начело територијалног интегритета Украјине

Англосаксонци су дуго развијали план за одвајање Југославије од Русије, као и Аустро-Угари још средином 19.века, израдили су овај план за одвајање Краљевине Југославије од царске Русије. Управо је разговор Аустро-Угарског амбасадора са императором Александром Трећим Романовим ушао у историју. Један конфликт је почео да се припрема са Аустро-Угарском због мешања Русије у балканске проблеме. На ручку у Зимској палати аустријски амбасадор је у прилично оштрим тоном почео да расправља о балканском питању и, разгоропадивши се, чак је наговестио могућност мобилизације два или три корпуса од стране Аустрије. Александар III је био спокојан и претварао се да не примећује оштри тон амбасадора. Затим је мирно узео виљушку, савио је у петљу и бацио према прибору аустријског дипломате и врло мирно рекао: “то ћу учинити са ваша два или три корпуса.” 

Сада Пољска чека распад Украјине, тачније, учествује у њој и учествовала је почев од цара Алексеја Михаjловића Романова, када је реч Посполита изабрала области као што су град Ровно и неки западни делови данашње Украјине. Мађарска спава и поново види Карпате и Закарпатску Русију у свом саставу. Али нико не жели да призна да је било западне Русије, Мале Русије, Велике Русије као некада јединствене целине и која је изашла из једне руске колевке и хришћанске куполе. Управо то, све што је сада описано, треба објаснити и господину америчком амбасадору у Београду. 

Сукоб у Украјини против руског света такође се није развијао јуче, нити данас. Корени ове конфронтације леже дубоко. Последњих тридесет и више година украјинизације словенских земаља данашње Украјине претворило се у припрему рата против Русије. Али планови за уништење Русије, које су направиле САД, Енглеска и Немачка, делимично и Француска, почели су да се развијају након 1947.године већ густо и темељно. Тада је одлучено да се нанесе више од стотину нуклеарних удара на главне градове Русије, потпуно уништење становништва, а преостали да се претворе у робове. Овде имате и радну снагу и приступ ресурсима Совјетског Савеза. Али тај план и даље важи. 

Прочитајте још:  САД стварају и користе нове врсте вируса, чинећи тиме злочин против човечности

Међутим, нови конфликт, тачније одговор Русије на деморализацију и духовни распад човечанства, зверизовање човека и сатанизацију Украјине, стекао је нове карактеристике. Особине Апокалипсе. На пољима ратних акција руски војници често налазе паганске капице, и раније су их проналазили. Обожавање ђавола од украјинских војника огледа се у мучењу руских војника: то је одсецање гениталија, пресецање грла, одсецање руку као део сотонистичких ритуала. 

Кроз Украјину бесни Запад жели да уништи Русију као земљу са традиционалним вредностима, православљем и снагом руског духа који се сада манифестује у рату. Јер многи мобилизовани, чак и незнабошци који су отишли да се боре за Русију, а који нису знали ништа о Цркви, управо тамо, у специјалној војној операцији, долазе у окриље православне вере. 

Русија је као аутократска држава ранила Звер Апокалипсе и наненела смртну рану Звери Апокалипсе. Кривицом такозваног колективног Запада на Балкану започет је Први светски рат, а пре тога, 1913. године, рат између Србије и Бугарске за Македонију, као део некада велике Србије, рат између Србије и Хрватске, војна операција Олуја, уништавање Срба у Босни и Херцеговини, на Косову и Метохији, стварање новог сукоба око непризнавања, или признавање независности Приштине, уништавање истинског православља у Црној Гори. Сви ови конфликти су означавали почетак нечовечног уништења руског становништва у Донбасу. Како је требало да одговори Русија? Да ћути као 1999. године? Не, Русија више неће ћутати на нападе сатаниста и ђаволопоклоника!

Не може се расправљати са моралним наказама. Треба их осудити!

Морал Запада више није формирање човека из доба конзумеризма, већ је морал распадајућег тела. Штавише, ово тело је злобно, тело се одваја од њега, али се још увек креће и мисли да је живо, здраво и мислеће. Зар не видимо да је управо то случај? Да је смрад трулог тела већ испунио целу Европу, а потоци ове смрадне жижије трују све који желе да живе по овом моралу допустљивости? 

Прочитајте још:  Курти: Избори у општинама на северу, ниједна наша акција није изненадиле Америку и ЕУ

То више није потрошачко друштво, то уопште није ни друштво. То су мртви! То је хомосексуалност, перверзије у свим облицима, ширење АИДС-а и тако даље. То је жртва ђаволу. Ви сами знате да амерички амбасадор у Србији инсистира на демонтажи споменика деци која су погинула у бомбардовању Југославије. То је губитак морала, њихова истина одузима вид, они су се осатанили! Требао бих да напишем неколико редова овом амбасадору, да му је савест иструнула, а он сам је ходајући мртвац!

Писмо америчком “народу”

Написао бих такву поруку америчком амбасадору у Србији! Непоштовани господине амбасадоре! Ви иницирате демонтажу споменика деци која су погинула у бомбардовању Југославије! Тражите да забораве Срби оно што сте ви, то јест САД, учинили, ви и ваши послушници! Знам да вас савест прождире изнутра! Овај споменик невиној деци сече вам очи! Али захваљујући универзалној деморализацији Запада, верујете да Срби могу да забораве ове злочине и геноцид који је извршен против Срба по налогу Сједињених Америчких Држава! Потпуно сте луди! А хајде да пред вашим очима убијемо ваше рођаке? Исечемо на комаде и нахранимо псе! И након неког времена, рецимо да то заборавите, за добро свих! А зашто сте против мира и добросуседства? Ваши рођаци нису желели да дају своју имовину! И желели смо да узмемо ову имовину за себе, јер нам је потребна! Али за наше добро – убили смо ваше рођаке! Да ли је то лоше и противно међународном праву?

Желим вам дуге године живота и да вам овај живот буде мука, да вас поједе изнутра и да Вам сваке ноћи долазе пред очи невина српска деца!!!

Михаил Јурјевич Красиљников / Васељенска

Православни хришћански новинар

Град Находка, Приморски Краj, Русиjа

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *