Песков најавио рат Русије и Запада

0
песков, немачки

Дмитриј Песков (Фото EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV)

Русија и Запад су у рату у најширем смислу те речи. Ово је 29. марта саопштио прес-секретар председника РФ Дмитриј Песков.

„Ако мислите, рецимо, на рат у ширем контексту — ово је конфронтација са непријатељским државама, са непријатељским државама, ово је хибридни рат који су они покренули против наше земље — онда је то на дуже време“, рекао је он. , одговарајући на питање Известија о томе када ће се завршити специјална војна операција.

Према речима Пескова, Русији су у овој борби потребни чврстина, самопоуздање, сврсисходност и јединство око председника.

Раније током дана, секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев рекао је да око 50 земаља које чине Рамштајн коалицију учествује у украјинском оружаном сукобу на страни кијевског режима. Према његовим речима, сви циљеви руске специјалне војне операције биће остварени, упркос све већој војној помоћи Кијеву западних земаља.

Патрушев је 27. марта нагласио да САД газе суверенитет других земаља и да су главни диктатор света. Истовремено је скренуо пажњу да су земље НАТО створиле један велики војни логор од Украјине у настојању да поразе Русију на бојном пољу и распарчају је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пре тога је 20. марта амерички државни секретар Ентони Блинкен наговестио да се Вашингтон противи покушајима замрзавања непријатељстава у Украјини и мировном плану Кине по овом питању. Блинкен је такође нагласио да фундаментални елемент сваког мировног плана мора бити реафирмација суверенитета Украјине.

У фебруару је Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности Руске Федерације, рекао да ће се сукоб у Украјини окончати када Вашингтон престане да испоручује Кијев оружје . Он је такође подсетио да су Сједињене Државе покренуле највише ратова у 20. и 21. веку.

Прочитајте још:  Украјински расколници мењају календар и раскидају све везе Украјине са Русијом

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *