Пентагон: бесмислено је Кијеву слати дронове – немају шансе против руског ПВО-а

0
против

EPA-EFE/William Rio

Сједињене Америчке Државе не виде смисао у томе да се Украјини шаљу велики извиђачко-ударни дронови MК-9 „репер“ јер немају шансе против руске противваздухопловне одбране (ПВО), изјавио је шеф Пентагона Лојд Остин.

„Та платформа неће преживети ако покушају да је примене у тој ситуацији“, одговорио је Остин на питање једног сенатора о могућностима да се Украјини предају дронови MК-9.

Председник Уједињеног комитета начелника штабова Марк Мили се сложио са Остином и рекао да дрон неће преживети јер ће га погодити руски ПВО систем.

Он сумња да би дрон МК-9 дао украјинским војницима било какве додатне могућности у поређењу са мањим, бржим и вештијим дроновима које добијају са Запада.

Остин је такође изјавио да према виђењу Пентагона, Украјинцима је сада најпотребнији ПВО, оклопна техника и средства великог домета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је амерички дрон MК-9 пао у Црно море током оштрог маневрисања. Руски ловци који су подигнути ради пресретања нису били у контакти с њим, нити су употребили оружје. Како је објашњено, 14. марта ујутру амерички дрон МК-9 летео је ка руској граници са искљученим транспондерима, а руски ловци су подигнути у ваздух да би идентификовали уљеза. Услед наглог маневрисања, дрон је изгубио висину и пао у воду, преноси Спутњик.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *