Сирија поново потврђује неотуђиво право да врати окупирани сиријски Голан

0
сирија

(Фото: mil.ru)

Сирија поново потврђује неотуђиво право да врати окупирани сиријски Голан.

Прочитајте још:  "Велесила" се уплашила: Израел се извињава Египту због напада
Сирија је поново потврдила неотуђиво право на враћање окупираног сиријског Голана, позивајући читаву светску заједницу да не признаје било какве израелске кораке за одржавање окупације и да се уздржи од пружања било какве помоћи коју би она искористила за даље кршење норми међународног права.

Стални представник САР при УН у Женеви Хајдер Али Ахмад је у изјави на састанку Савета за људска права о ситуацији на Блиском истоку истакао планове ескалације циониста да удвоструче број досељеника у Голан у року од пет година. Упоредо са овим, проширују се планови за постављање ветротурбина на окупираном Голану, што још једном потврђује расистичко насељавање и колонијалне методе ционистичке формације, које су у супротности са правима Сиријаца на Голану.

Прочитајте још:  Израелски министар запретио и Ирану и РУСИЈИ: ЗБРИСАЋЕМО ИРАН СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ, а РУСИЈА ЋЕ ПЛАТИТИ СВОЈУ ПОДРШКУ ПОГРЕШНОЈ СТРАНИ!
Он је додао: „Дошло је време да се предузму конкретне акције како би се окончао неуспех међународне заједнице да испуни своје обавезе да заустави текућу израелску агресију против Сирије и палестинског народа и да оконча окупацију арапских земаља, која је, као и сви зна, резултат је подршке САД и других земаља.

Нема описа мржње која је навела Израел да гранатира стамбену област Дамаска у време када је Сирија лечила своје ране од разорног земљотреса и када је крв невиних људи проливена од руку терориста Даеша у Тадмору. Постоји синхронизација акција окупатора и терориста, резимирао је Ахмад, преноси САНА.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Шеф кинеске дипломатије: Акције Израела превазишле самоодбрану
Постоји хитна потреба да се заустави финансирање или закључи било какве комерцијалне трансакције са организацијама и телима укљученим у шеме за насељавање или експлоатацију природних ресурса на Голану. Поновљен је захтев да се Сиријцима на Голану омогући посета Сирији отварањем контролног пункта Кунеитра, јединог прелаза који их повезује са њиховом домовином.

На крају свог говора Ахмад је истакао: „Захваљујемо се земљама које су показале интересовање за међународно право и укључиле се у рад на овој теми. Осуђујемо омаловажавање ових норми од стране Сједињених Држава, што указује на очигледне двоструке стандарде и њихово неограничено подстицање окупаторске силе да делује као сила изнад закона.” Постојао је позив да се окупатори позову на одговорност за све злочине почињене над Сиријцима на Голану и Палестинцима, узимајући у обзир грубо кршење најосновнијих људских права.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *