У Француској су радикали заузели кампус универзитета, власти не могу ништа

0
у француској

у француској

У Француској су радикали заузели кампус универзитета, власти не могу ништа.

У француском Бордоу радикална омладина држи зграду медицинског факултета локалног универзитета најмање недељу дана, преноси ТАСС.

Стотињак младих људи, чија су лица прекривена црним марамама и шаловима, блокирају улаз у образовну установу и агресивно реагују на покушаје разговора са њима.

Прочитајте још:  Пијачни продавци преноћили испред Председништва, Вучића нису видели
Напомиње се да на овом универзитету студирају радикали. Неки од њих чак и не живе у Француској: дошли су из других европских земаља.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Један од организатора „хватања” факултета, под условом анонимности, разговарао је са дописником ТАСС-а. Он је рекао да његови другови држе ту образовну установу у знак протеста против пензионе реформе у Француској и агресивног деловања француске полиције.

 

Прочитајте још:  Лукашенко поручио Западу: Подржавам Русију, ви сте агресори!
У међувремену, полиција је саопштила да не може да уђе у зграду јер „група која је заузела факултет не чини дела физичког насиља над полицијом“.

 

Службеници реда се такође надају да ће ускоро сами демонстранти напустити зграду. “По мом искуству, ово ће трајати још најмање две недеље”, сугерисао је један од полицајаца. “То се већ дешавало 2019. године, када је штета на згради факултета премашила 200 хиљада евра. Овог пута, сигуран сам, биће много више.

Васељенска/Белта

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *