ДОДИК: Да ли је у донацију Амбасаде САД урачунат и осиромашени уранијум који су слали са неба

0
додик, уранијум

Милорад Додик (Фото: Председништво БиХ)

Председник Републике Српске упитао је да ли је у 638 милиона долара донација америчке амбасаде урачунат и осиромашени уранијум који су слали са неба и да ли то рачунају као, како је навео, инвестицију у биолошко разарање српског народа.

Додик је то питање поставио у новом твиту поводом података које је Амбасада САД дала медијима да се процењује да је од 1995. године око 638 милиона долара уложено у Српску.

– Многе новинаре занимало је шта мислим о подацима које је дала америчка амбасада о донацијама у Републици Српској од 1995. до данас. Већ сам одговорио — боље да нису дали ни долар, а да се нису тако и толико мешали – поновио је свој став Додик.

Додик је у среду изјавио да би Амбасада САД у Сарајеву могла да сабере и штету начињену Републици Српској од 1995. до 2023. године јер, како је истакао, сасвим сигурно вишеструко премашује износ који је наведен као помоћ и улагање у инфраструктуру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *