Судар америчких војних хеликоптера код базе Форт Кемпбел, има погинулих

0
хеликоптера

Getty © Sean Gallup

Неколико људи је погинуло када су се два америчка војна хеликоптера сударила у округу Триг у Кентакију, у близини базе Форт Кемпбел.

Два хеликоптера “ХХ60 Блекхокс” су вршила редовну вежбу око 22.00 часа по локалном времену када су се сударили, рекла је за “Фокс њуз” директорка за односе с јавношћу базе Форт Кембел Брендалин Карпентер-Плејер.

“Посада је летела хеликоптерима ‘блекхок’ током рутинског тренинга, када је дошло до инцидента. Статус чланова посаде у овом тренутку није познат. Команда је тренутно фокусирана да збрине војнике и њихове породице”, рекла је Карпентер-Плејер.

Ванредне службе из више округа стигле су на место несреће, а према извештају радијске станице, могуће је да је погинуло највише девет особа.

Гувернер Кентакија Енди Бешир потврдио је судар на Твитеру, рекавши да се очекује неколико жртава.

“Стижу нам неке тешке вести из Форт Кемпбела, очекује се да ће бити жртава. Полиција, ванредне службе Кентакија и локални званичници помажу”, навео је Бешир

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *