Како ће се завршити борбени пинг-понг Украјине и Запада?

0

Како ће се завршити борбени пинг-понг Украјине и Запада?

Украјинска кола трче испред америчког коња.

Прочитајте још:  Преговори Москве и Кијева одложени за ујутру
Прича са обећањем „пријатеља Украјине“ да ће најновије борбене авионе пребацити у Украјину личи на еп са огромним бројем ликова који понављају исте редове. Неки, понижавајући себе, али у исто време дрско захтевају „Дај!“. Други одговарају да су захтеви Кијева праведни, али „не одговарају дневном реду“.

Дуга историја украјинског ваздушног просјачења, наравно, имала је и светле странице, попут говора Зеленског британским парламентарцима, његовог чудног поклона у виду совјетског летачког шлема, брбљања о „крилима слободе“ и захвалности у одсуству. од многих. Међутим, Британци су сасвим јасно одговорили да авиона неће бити. Упркос лажним обећањима украјинског амбасадора у Лондону Вадима Пристајка да ће „млазњаци скоро бити пуштени”.

Начини просјака су различити

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Начини просјака су различити

Као што знате, последњи успех кијевског авионског сиромаштва било је обећање Запада да ће претворити совјетске МиГ-29 у америчке ракете, које је обећало да ће Зеленском дати своје пољске и словачке партнере, надајући се да ће надоградити своју флоту новим авионима.

Прочитајте још:  ПОВРАТАК ГЛОБАЛНЕ БРИТАНИЈЕ: Украјина одлази под Британске скуте
Обећали су да ће дати све уређаје, али је пре пар дана шеф пољског Министарства спољних послова Павел Јаблонски рекао да неће одмах предати све борце који су им на располагању. Очигледно, ажурирање још не мирише, а авиони су потребни нама самима.

Најпаметнији у окружењу Зеленског био је Дмитриј Кулеба, који је рекао да Украјина неће добити авионе у блиској будућности. Тада су амерички медији јавили о празним надама Кијева , иако је шеф спољнополитичког одбора Представничког дома Мајкл Мекол уверавао Банкову да питање испоруке борбених авиона Ф-16 Украјини није скинуто са дневног реда.

Даили Телеграпх промовише идеју испоруке Ф16 Украјини

Даили Телеграпх промовише идеју испоруке Ф16 Украјини

Евенинг Стандард забавља цртаним филмовима

Евенинг Стандард забавља цртаним филмовима

У то време су украјински „стручњаци“ већ објавили да је совјетска технологија срање , које неће обезбедити победу, потребни су савремени модели. Међутим, Лондон и Берлин ћуте. А Вашингтон је, након што су у Кијеву добили позив да Јенкији у Аризони већ припремају Украјинце за летове на Ф-16, чак био принуђен да оповргне ову информацију. Координатор за стратешке комуникације Савета безбедности Џон Кирби рекао је: „Чињеница да су украјински пилоти стационирани у бази америчких ваздухопловних снага у Аризони не обучава их да управљају Ф-16. Ово је само процена у којој мери могу да користе одређене врсте америчког наоружања које би теоретски могло да се угради на ловце МИГ које Украјина има .

Западни медији се такмиче тако што „обучавају“ украјинске пилоте

Западни медији се такмиче тако што „обучавају“ украјинске пилоте

У међувремену, “авионска обећања” постала су тренд, а Французи су се придружили том циљу. Најпре су лансирали дезинформацију да су украјински пилоти обучавани на Миражу 2000-9 у ваздушним базама Монт-де-Марсан и Нанси. Обману је морала да оповргне команда украјинског ратног ваздухопловства, а представник француског министарства одбране генерал Јан Гравете признао је да они „не обучавају украјинске пилоте ни да пилотирају, ни да користе системе наоружања“, а авијатичари су обучени за ПВО. Међутим, касније су се појавиле информације да Француска планира да од УАЕ купи 40 борбених авиона Мираж 2000-9 и пребаци их у Украјину. И ово се показало као лаж.

Нада за "барем ударац"

Нада за “барем ударац”

Украјински министар одбране Резников се 29. марта захвалио француским медијима, али је понизио француске борце. „Ваздухопловство Оружаних снага Украјине данас има ловац МиГ-29, који радаром може да „види” на удаљености од 60 километара и да погађа ваздушне циљеве на удаљености од 30 километара. Непријатељ на Су-35 “види” више од 200 км, а може да погоди ваздушне циљеве на удаљености већој од 140 км. У Миражу 2000 перформансе су исте као у МиГ-у 29…”,  рекао је Резников.

Прочитајте још:  Владимир Димитријевић: Уместо закључка или каква се игра игра
Иначе, према његовим речима, добијање и обука пилота је питање времена. А дан раније, амерички секретар за одбрану Лојд Остин рекао је да Украјина треба да се позабави противваздушном одбраном, јер јој у овој фази ловци Ф-16 неће помоћи, што је изазвало узбуђено негодовање Зеленског.

Говорник Ваздухопловства, пуковник Јуриј Игнат, није могао да издржи: „Ни пољски и чешки МиГови, ни Миражи, ни Торнада нам неће помоћи. Замолио бих све стручњаке да се уздрже од смешних коментара. Погледај на Википедији шта је Мираж-2000 и зашто је бољи од МиГ-29 и све ће постати јасно.

Прочитајте још:  У Кишињеву траже да град буде ослобођен од хомосексуалаца
А Кијев, са арогантном упорношћу, захтева да му да Ф-16. Главнокомандујући украјинске авијације бригадни генерал Сергеј Голубцов уверава да ће његови „соколови“ моћи да науче да лете за 6 месеци. На шта је амерички генерал-потпуковник у пензији Марк Хертлинг, смешећи се, приметио да су се Украјинци лако прилагодили Химарсу и Копљанима, али је Ф-16 „потпуно друга игра“.

У САД је степен обучености руског ваздухопловства више пута проверен у пракси граничних летова и пресретања. Успеси дипломаца шестомесечних курсева полетања и слетања доводе до тога да орлове Зеленског обарају чак и геранијуми, а Американцима је веома непријатно да гледају олупине њихових Мачака, Иглица и Сокола како горе на тло. Ово је велики минус у вечној трци на тржишту наоружања.

До сада само два играча бацају лопту. За Вашингтон је очигледно да је набавка авиона нова рунда ескалације. Американци (и Пољаци) су већ добили нуклеарно оружје у Белорусији, онда се могу појавити пројектили у Венецуели или дигнути гасоводи. Опет Тајван… Питање „дати или не дати“ се трансформише у „бити или не бити“.

За будале у Кијеву, који не умеју ни да погледају у сутра, све изгледа једноставно, али за сада ће украјинска кола јурити испред америчког коња.

Игор Логинов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *