Парохијани УПЦ нису пустили владину комисију у Кијево-печерску лавру

0
парохијани

парохијани

Парохијани УПЦ нису пустили владину комисију у Кијево-печерску лавру.

Парохијани Украјинске православне цркве (УПЦ) нису пустили владину комисију, која је планирала да спроведе инвентар у Кијево-печерској лаври. Они су блокирали улаз у једну од цркава, а такође су опколили чланове комисије, наводи Телеграм канал листа Известија.

Напомиње се да су након акција верника чланови комисије напустили територију, али су обећали да ће се вратити са полицијом.

Прочитајте још:  Пентагон је признао да ће сукоб у Украјини трајати још три године
Митрополит Павел, намесник Кијево-печерске лавре, рекао је да представници УПЦ желе само владавину права. Поступање владине комисије, која је планирала да спроведе попис, назвао је јуришерском запленом.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У овом тренутку, парохијани УПЦ настављају да се моле, а код храма Рођења Пресвете Богородице се огласи аларм (знак звона за окупљање народа).

 

Почетком марта резерват Кијевско-печерске лавре, подређен Министарству културе Украјине, издао је обавештење о једностраном раскиду уговора о закупу са манастиром Украјинске православне цркве. У документу Министарства културе Украјине наведено је да ће радови на пријему имовине почети 30. марта, а назначен је и фазни план ослобађања објеката.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *