Чешки генерал назива Леопард тенкове прецењеним

0
леопард

Тенкови (Фото: Глобал Лоок Пресс/ФабиА¡Н СимА³Н)

Немачки тенкови Леопард, који су послати Украјини као војна помоћ, не одликују се изванредним перформансама. Ово мишљење је 26. марта изнео бивши начелник Генералштаба чешких оружаних снага генерал Јиржи Шедиви, пише Известија.

„Леопард тенкови су представљени као нека врста чудесног оружја, али то апсолутно није тачно. Турци су их искористили у Сирији против „Исламске државе“ (ИС, организације која је призната као терористичка и забрањена у Руској Федерацији) и у само неколико операција изгубили су најмање десет јединица“, рекао је он у интервјуу за магазин Цздефенце .

Шедива је рекао да би западно оружје могло помоћи Кијеву, али ако залихе стигну на одредиште у мају или јуну, биће прекасно. С тим у вези, генерал је критиковао стране политичаре због некомпетентности и приметио озбиљно неразумевање стварне ситуације у Украјини и Донбасу.

Украјински министар одбране Алексиј Резников је 27. марта на друштвеним мрежама поделио фотографију на којој су приказана само четири борбена возила западне производње, по једно из сваке пошиљке. На слици можете видети британски тенк Цхалленгер, амерички оклопни транспортер Стрикер, оклопно возило Цоугар, као и немачко борбено возило пешадије Мардер.

Истовремено, немачки часопис Дер Спиегел објавио је да је 18 обећаних немачких тенкова стигло на територију Украјине . Касније је ову информацију потврдио и немачки канцелар Олаф Шолц.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Западне земље повећале су војну и финансијску помоћ Кијеву у позадини специјалне операције (СВО) Русије за заштиту Донбаса . Москва је више пута осуђивала испоруку оружја Украјини. Руска Федерација сматра да испоручена војна опрема неће помоћи украјинским трупама да изведу офанзиву и да ће постати легитимна мета Оружаних снага Русије.

Прочитајте још:  Хари Потер против трансродних особа

Почетак НВО је најављен 24. фебруара 2022. године у позадини заоштравања ситуације у ЛДНР због гранатирања украјинске војске.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *