Када Сунцe у подне, 3. априла пређе преко Пећке патријаршије почиње ново Српско лето 7531.

2
српско

Пећка Патријаршија (Фото: Новости)

Српски календар, српско писмо и српски бројеви су величанствени споменици српске историје, науке и културе. То су линије водиље српског народа кроз време и историју. Оне су доказ високо развијене цивилизације српског народа и чувар српског идентитета. Датирање по Српском календару година, месец, дан, представља основу савремене компјутерске обраде података.

Српски календар, српско писмо и српске бројеве Свети Сава је унео у Законоправило, први устав Српске правослвне цркве. Тако је Српски календар постао званични календар Српске православне цркве.

Из доба владавине српског краља Строимира Владисава Дрвановића, који је владао Србијом од Лета 6338 до Лета 6343. (830. до 843. године) сачуван је златни печат краљевске канцеларије гравиран Српским писмом, званичним писмом свих српских држава и Српске православне цркве.

Све до 1881. године сви званични акти Српске православне цркве и сви управни акти српских држава датирани су по Српком календару Светог Саве, српским бројевима и српским писмом, поносом српског народа.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Све српске цркве датиране су по Српском календару Светог Саве, српским писмом и српским бројевима. Ћирилица је католички назив за Српско писмо који смо наивно прихватили. Сметало им је, и смета им, све што носи назив СРПСКО.

Католички намесник Ћирило нема никакве везе са Српским писмом што се најбоље види на угравираним словима на златном печату, типару, краља Строимира. За верност и услуге католичкој цркви, католички намесник Ћирило је по наредби папе Хадријана, уз све почасти, сахрањен у највећој католичкој цркви у Риму.

Међутим, по наредби цара Фрање Јосифа и уз помоћ домаћих аустрофила, Српска православна црква је 1881. године прешла на Јулијански календар.

Прочитајте још:  ОСВЕТА ПОРАЖЕНИХ: Шта стоји иза скрнављења споменика нашим војницима у Европској унији?

Српски календар, Српско писмо и српски бројеви су основ идентитета српског народа. Српски народ треба да зна своју историју јер је знање најснажнији инструмент који омогућава непрестану борбу за очување народа и државе. Уношење Српског календара, Српских бројева и правог назива за Српско писмо, у школски наставни програм, дошло би се до историјске истине о величини српског народа. Тако би
спречили отимање и присвајање српске историје, културе, језика и науке.

Краду наше јер своје немају.

Када Сунца у подне, 3. априла 2023. године, пређе преко Пећке патријаршије почиње ново Српско Лето 7531. Тог дана укрстиће се северна и јужна енергија Сунца и најавити долазак Српске Нове године.

Срећна српска и Богом благословена Нова 7531. година.

Српски календар Светог Саве, Српско писмо и Српски бројеви заувек ће остати у срцу српског народа.

Да се зна.

Милан Т. Стеванчевић  / Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Када Сунцe у подне, 3. априла пређе преко Пећке патријаршије почиње ново Српско лето 7531.

  1. Претера га овај са Ћирилом, тада у време Ћирила и Методија (Ћирило је умро 869) Црква је била Једна, тек после скоро двеста година се римска црква одвојила од Источне Православне Цркве.

    1. Слабо ти знаш историју.
      БОРБА за промену хришћанске свести је трајала дуго, Ћирило и Методије су само мала епизода, и данас се то ради од стране ватиканских САТАНИСТА.
      А расцеп је настао као завршетак процеса покоравања изворних хришћана “папку”!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *