Људи се окупљају код Кијево-Печерске лавре у Кијеву

0

Људи се окупљају код Кијево-Печерске лавре у Кијеву.

Прочитајте још:  Изгорела возила на аутопуту Мариупољ-Бердјанск
Људи се окупљају у Кијевско-печерској лаври у Кијеву, док Шевченковски суд разматра мера забране свом намеснику, митрополиту вишгородском и чернобилском Павлу (Лебеду).

То преносе РИА Новости позивајући се на очевидце.

Агенција пише да браниоци Кијево-Печерске лавре читају акатист преподобним оцима Кијево-Печерске. Истовремено, присталице расколника који опседају Лавру узвикују: „Излазите из московског свештеника!“

Канонска Украјинска православна црква је 1. априла саопштила да  је митрополит Павел (Лебед) позван  на саслушање, јер му се ставља на терет подстицање верске мржње.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Првобитно је суд, на коме би му требало да буде изабрана мера превенције, одлучено да се одложи за 3. април, јер се митрополит Павле разболео због високог шећера у крви, али је касније суд померио састанак за суботу и одлучио да принудно приведе него на  састанак  .

Прочитајте још:  Реч о унији: Заборавним, слабовидим и наглувим бившим Србима
Истовремено, адвокати гувернера Лавре тражили су разрешење судије, јер није удовољио њиховом захтеву да се упозна са оригиналним аудио фајловима, на основу којих се гради део сумње.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *