Став САД данас исти као пре пола века: Док су амерички војници у Европи, европске земље неће преговарати ни са ким

0
војници

Фото: Глобал Лоок Пресс/УС Аир Форце

Став САД данас исти као пре пола века: Док су амерички војници у Европи, европске земље неће преговарати ни са ким

Ванредни професор Катедре за политичке науке Финансијског универзитета при Влади Русије Леонид Крутаков је 1. априла у интервјуу за Известија изнео своје мишљење о највећим војним вежбама борбених авиона, које ће НАТО организовати у јуна ове године. Он је навео да је “то било за очекивати”.

„Шта учења значе? Пре свега, демонстрација снаге, али ово је више за унутрашњу употребу, демонстрација Европи, под чијом су командом и контролом“, нагласио је Крутаков.

Експерт је упоредио вежбе НАТО-а са 1973. године, када је током нафтне кризе [бивши председник САД Ричард] „Никсон, не обавештавајући престонице европских влада, једноставно ставио све америчке трупе у Европи у пуну приправност“.

Крутаков је подсетио на тадашњи став САД : док су амерички војници у Европи, европске земље неће преговарати ни са ким.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Данас је отприлике иста ситуација. После енергетске, следи војна регистрација различитих зона“, рекао је извор Известија.

Ванредни професор је скренуо пажњу и на то да су „зоне инвестиција и привредне активности ограничене дометом ракета средњег домета, могућностима носача авиона и војних база“. Крутаков је напоменуо да „гледамо колапс света“ на најмање два дела, а војне вежбе НАТО-а назвао је још једном дебелом тачком у овом процесу.

„Имамо заглавље у западном моделу [економије] са њиховим плаћањима, са њиховим банкарским системима, ревизијом, са њиховим проценама и прогнозама <…>. Све, морамо заборавити на овај модел, не ради. Политика, интереси су јачи од економије“, рекао је експерт.

Прочитајте још:  Кијев је хитно обуставио рад америчких биолошких лабораторија

Уз то, саговорник је напоменуо да је унија Кине и Руске Федерације на највишем нивоу.

Северноатлантска алијанса ће од 12. до 23. јуна 2023. одржати невиђену војну ловну вежбу под називом Аир Дефендер 2023. За 11 дана маневара ваздушни простор у Немачкој ће бити делимично затворен, вежбе ће се одржати под руководством Немачке ратно ваздухопловство.

Више од 200 ловаца и других војних авиона, као и до 10 хиљада војног особља из Белгије, Бугарске, Данске, Немачке, Финске, Француске, Италије, Јапана, Летоније, Литваније, Луксембурга, Норвешке, Пољске, Румуније, Шведске учествују у вежбама.Словачка, Шпанија, Чешка, Турска, Мађарска, САД, УК.

У међувремену, Матијас фон Рандов, генерални директор немачког савезног удружења ваздухопловне индустрије, упозорио је да ће прекиди у цивилном ваздушном саобраћају бити неизбежни у вези са вежбом .

Од 25. до 31. марта Пољска је организовала војне вежбе у области Балтичког пљува у близини Калињинградске области. Догађаји су одржани заједно са батаљонском борбеном групом Северноатлантске алијансе, Ратном морнарицом, снагама територијалне одбране и инжињеријским трупама. Предузеће за обуку је укључивало 2.500 запослених и више од 500 јединица војне опреме.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *