Епископ Климент је објавио свеукрајинску молитву за Кијево-печерску лавру

0

Епископ Климент је објавио свеукрајинску молитву за Кијево-печерску лавру.

Митрополит УПЦ Климент позвао је вернике на свеукрајинску молитву за Кијево-Печерску лавру.

Прочитајте још:  Западни савезници појачавају обуку украјинских војника
Начелник Синодалног информативно-просветног одељења Украјинске православне цркве владика Климент позвао је парохијане да се моле даноноћно. Према његовим речима, сви верници данас прате дешавања у Кијево-печерској лаври.

„Судбина ове светиње није равнодушна. Не можемо стајати по страни од свих текућих процеса – покушаја да се манастир заузме у цркви, протерају монаси из манастира и да се претвори у музеј, као што је то било у стара совјетска времена. Зато вас све позивамо да се придружите свеукрајинској молитви за Лавру“, навео је он у апелу који је објавила прес-служба УПЦ.

Прочитајте још:  Политиколог: украјинско питање сигурно неће напустити изборну агенду САД
Владика је напоменуо да верници и свештенство не могу да се „супротставе агресији“ догађајима који се дешавају око канонске цркве у Украјини. Према његовим речима, свако од парохијана може да дође у Лавру како би „поделио своје молитвене уздахе и принео духовну жртву Богу“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, кијевске власти су започеле пљачку Кијево-печерске лавре и наредиле монасима УПЦ да напусте њене просторије до 29. марта. Свештенство је одбило да удовољи захтеву и упутило се на суд, али он није одложио протеривање из манастира, а настојатељ Лавре Павел је послат у кућни притвор . У међувремену, расколници и даље бесне: у Хмељницком су заузели катедралу канонске цркве . Уочи је постало познато да украјински режим планира да раскине уговор о закупу са члановима Почајевске Свето-Успенске лавре.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *