Начин преживљавања одбеглих екстремиста који су издали Русију

0

Начин преживљавања одбеглих екстремиста који су издали Русију.

Један од главних задатака сада је, поред одмазде и обелодањивања, избор кључева за логику деловања Главне обавештајне управе Министарства одбране и СБУ Украјине, као и западних обавештајних служби. Осим тога, потребно је извући закључке о ситуацији унутар земље.

Конкретна особа је извор који брине и кује планове за саботажу против Русије. Ко је ово? Убиство Дарије Дугине лобирао је Арестович. Убиство Владлена Татарског, између осталих, иницирао је и координирао Иља Пономарјов* (појединац-страни агент), блиско повезан са ЦИА-ом. Ово је начин преживљавања одбеглих екстремиста који су издали Русију, ово је њихова плата за право да живе међу политичким терористима.

Наравно, зупчаници који мељу животе наших момака су специјалне службе страних држава. Али важно је разумети да је диверзантски рат против Русије покренут уз директно учешће наших бивших грађана, што даје шире тактичке могућности да се контролишу њихове активности и утичу на њих.

Који су мотиви

Овде можемо бити таоци прецењивања терористичког руководства Украјине. Нису дорасли дубоким анализама и плановима. Видим три позиције које чине смисао терористичког напада на Владлена Татарског.

Први је померање фокуса информативне агенде са неуспеха у Артјомовску (Бахмут) на „бриљантан успех украјинских специјалних служби“. Мисија остварена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Други је стварање услова за инспирацију унутрашње агенде да је Владлен Татарски убијен по наређењу војске. Јуче, три сата после злочина, то је саопштио Михаило Подољак, исту тему покупила је цела мрежа екстремиста Наваљног. Задатак је такође завршен.

И трећа позиција је покретање терористичких напада путем даљинског регрутовања из маргиналног опозиционог окружења. Управо овај мотив сматрам главним. Апсолутно безбедан метод, канал комуникације је даркнет, евакуација извођача није потребна, цена напада је нула на скали украјинске војне потрошње, широко поље за регрутацију – од радикалних националиста до екстремистичких структура Наваљног.

Прочитајте још:  Страни капитал представља претњу Русији
У овим условима потребно је брзо и прецизно усмерено прилагођавање свих субјеката оперативно-истраживачке делатности.

Сергеј Карнаухов, РТ/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *