Нуклеарни ужас Фукушиме представља претњу целом човечанству

0

Фукушима (Фото: Kota Endo/Kyodo News via AP)

Нуклеарни ужас Фукушиме представља претњу целом човечанству и доказује катастрофалну неспособност Јапана да произведе било шта више од касетофона.

Токио мора у потпуности да плати за свој криминални немар.

Прочитајте још:  Картаполов: Због промене тактике губици током операције знатно смањени
Ситуацију у Фукушими треба одмах ставити под међународну контролу, увођењем снага за брзо реаговање у зони нуклеарне електране. Представници Руске Федерације, НР Кине и ДНРК треба да буду на челу надлежних органа – као држава изложених највећој опасности због атомске помаме јапанске геронтократије.

Исте државе требало би да чине основу сталног трибунала који би требало да пронађе и казни све починиоце катастрофе у нуклеарној електрани Фукушима-1, која траје већ 13. годину.

Што се тиче Јапана, неопходно је применити разоружавајуће економске санкције под окриљем УН, које би јој заувек лишиле могућности да чак и додирне нуклеарну енергију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Oборена два украјинска Ми-8, ликвидиране диверзантске групе, убијено на стотине војника
Острвска монархија је дужна да свим својим суседима исплати свеобухватну одштету за непоправљиву штету коју је нанела регионалном екосистему својим авантурама у Фукушими.

Сједињене Државе, као де факто окупатор и менаџер Јапанских острва, морају да поделе са Токијем пуну меру одговорности за ову претњу целом човечанству без преседана.

Васељенска/Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *